x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şase din zece străini vin cu afaceri în România

Şase din zece străini vin cu afaceri în România

16 Sep 2015   •   10:51
Şase din zece străini vin cu afaceri în România
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Congresele, conferinţele, târgurile şi expoziţiile sau alte întâlniri de afaceri au adus în România peste jumătate de milion de turişti, în prima jumătate a anului, arată datele de la Statistică.

„Dintre cei 975.400 de turişti nerezidenţi găzduiţi în structurile de cazare româneşti, în primul semestru din 2015, 59,3% au venit pentru afaceri, cursuri, participarea la congrese, conferinţe, târguri şi expoziţii”, se arată în comunicatul Institutului Naţional de Statistică.

Asta înseamnă că în prima jumătate a anului au venit în România 578.410 de străini cu afaceri sau ca să participe la evenimente de afaceri. Spre comparaţie, numai 396.990 au sosit pentru a ne vizita ţara sau pentru cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit etc. Peste 80% au sosoit cu avionul, 11,5% cu autoturisme şi autocare, iar restul cu alte mijloace de transport.(Daniela Ivan)


Turiştii veniţi cu afaceri în România au cheltuit 1,683 de miliarde de lei, adică în medie 2.900 de lei de persoană. Cea mai mare parte a banilor (54,1%) au fost daţi pe cazare, fiind preferate cele cu mic dejun inclus.
 

×