x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scartaietoare care merge ca unsa

Scartaietoare care merge ca unsa

19 Aug 2004   •   00:00

"Volumetrie in polistiren expandat si extrudat la orice dimensiune." Asa se prezinta o firma care a reusit sa transforme banala "scartaietoare" in litere si sigle de dimensiuni gigantice sau chiar decoruri de film.

ADRIAN MIHAI

Ideea a fost importata din Germania, acolo unde afacerea se afla la un nivel destul de ridicat, dupa cum ne spune Cristian Geanta, director general al firmei Extreme Volume Advertising. "Materialul e aparent banal, dar poate imbraca forme pe care altele nu o pot face", ne spune Razvan Stoica, directorul de productie si creatie al firmei. Afacerea functioneaza de doar un an, dar pe lista de realizari se pot inscrie deja o sticla de peste 5 metri, un Mos Craciun cam de aceeasi dimensiune si un om de zapada de peste 4 metri. Unul dintre cele mai importante contracte a fost insa realizarea de stalactite si stalagmite supradimensionate, de la 3 m la 10 m inaltime, ca decor pentru un film, contract care le-a adus cam 50.000 de euro. Firma este unica in tara, dupa cum spun managerii ei. "Mai sunt firme care fac litere volumetrice in polistiren de 10-15 cm grosime si inaltime de pana la 50 cm. Noi cam refuzam astfel de contracte pentru ca nu avem interesul sa promovam aceasta afacere deja existenta", spune Cristian Geanta.

ORICE. Aplicatiile nu sunt doar in domeniul publicitatii. In domeniul constructiilor, firma poate realiza cofraje pentru turnarea stalpilor si grinzilor de rezistenta in orice forma dorita de clienti. Tot in functie de dorintele clientilor pot fi executate si placi de exterior. Dar nici interiorul nu este neglijat de societate. In colaborare cu o firma de creatie pentru copii, a realizat pantoful Cenusaresei, de 3,5 m lungime. Dupa ce se va imbraca cu fibra de sticla si rasina epoxidica si va fi acoperit cu vopseluri ecologice, acesta va fi un pat. "Pe orice idee de poveste care place se poate face o camera de copii personalizata", descrie Cristian Geanta conceptul afacerii. Publicul-tinta: starurile. Procesul de productie este computerizat. Pornind de la o fotografie, imaginea se "vectorizeaza" si poate fi interpretata de masina care taie polistirenul cu ajutorul unui fir subtire incins.

INVESTITII PENTRU EXPORT

Utilajele au costat 50.000 de euro, investitie ce se acopera intr-un an de inceput de activitate, dupa cum spun managerii. Un nou aparat, care nu mai exista in estul Europei si care face gravura in polistiren la dimensiuni foarte mari, urmeaza a fi achizitionat. Astfel, firma va putea chiar sa lucreze si pentru export, mai ales ca agentiile de publicitate sunt de obicei firme multinationale si au sedii si in tarile vecine. Afacerea mai are un avantaj. Datorita faptului ca deserveste foarte multe domenii de activitate, nu se poate vorbi de o sezonalitate a business-ului.

Scrieti-ne!

Aveti afaceri banoase, afaceri ingenioase sau pe care le-ati inchis pentru ca nu se potriveau stilului de viata al romanilor? Credeti ca merita sa afle mai multa lume de ele? Povestiti-ne experienta dumneavoastra, iar noi o vom spune mai departe cititorilor nostri (clientilor vostri). Va asteptam mesajele la adresele: victor.ciutacu@jurnalul.ro sau adrian.mihai@jurnalul.ro.
×
Subiecte în articol: economic