x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbare radicala pentru IKEA, dupa moartea patronului

Schimbare radicala pentru IKEA, dupa moartea patronului

11 Apr 2018   •   15:54
Schimbare radicala pentru IKEA, dupa moartea patronului

Grupul suedez Ikea, cel mai mare retailer de mobilier din lume, a decis să renunţe la obiceiul de a face planuri în avans pe 5 până la 10 ani şi va pune la punct o strategie pe trei ani, în ideea de a ţine pasul cu o societate care se transformă rapid, transmite Bloomberg.

Această strategie va garanta că Ikea va putea satisface nevoile unei lumii urbanizate în care oamenii trăiesc în spaţii mici, au bugete mici de cheltuieli şi puţin timp la dispoziţie, a declarat directorul general de la Ikea, Jesper Brodin. Potrivit acestuia, prognozele realizate de Ikea arată că în 2030 aproximativ 60% din populaţia lumii va trăi în oraşe mari, dublu faţă de procentul actual.

"Timp de trei ani ne vom creşte ambiţiile pentru ţintele noastre de afaceri şi în care ne vom transforma parţial modul în care venim în întâmpinarea clienţilor", a declarat Jesper Brodin.

Grupul suedez este în mijlocul unei transformări cu privire la a plasarea mai multor magazine în centrul oraşelor pentru a ajunge mai bine la consumatori. În acest sens, a deschis mai mult de o duzină de mici showroom-uri în oraşe precum Londra şi Paris pentru a satisface mai bine nevoile cumpărătorilor urbani.

Brodin a spus că strategia este să ajungă direct în living room-urile consumatorilor prin creşterea operaţiunilor digitale, online shopping şi oferirea de servici mai bune pentru cei care au nevoie de livrare la domiciliu. Accentul pe marile depozite va rămâne dar va fi temperat de alte priorităţi.

"Trebuie să ne gândim la locul unde vom deschide marile noastre depozite şi de asemenea la investiţiile mari în centrele oraşelor şi apoi să extindem asta la marile oraşe şi apoi la toate ţările şi pieţele", a spus Brodin. Cu toate acestea, Brodin a subliniat că Ikea nu va abandona obsesia pentru costuri reduse a fondatorului Ingvar Kamprad. "Avem un plan financiar pentru toate aceste lucruri, ţinând cont de investiţii în preţuri scăzute, care va fi întotdeauna prioritatea numărul unu pentru noi", a spus directorul Brodin.

IKEA Group este lider mondial în comercializarea de mobilier şi decoraţiuni pentru acasă. IKEA Group deţine şi operează 355 de magazine în 29 de ţări (la 31 august 2017).

Magazinul IKEA din zona comercială Băneasa este cel de-al 253 magazin, deschis pe data de 21 martie 2007 ca franciză locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte a IKEA Group, în organizaţia IKEA South East Europe care include şi Croaţia, Slovenia şi Serbia. În anul financiar 2017 (1 septembrie 2016 - 31 august 2017), magazinul IKEA din România a fost vizitat de 3,3 milioane de persoane şi 7,5 milioane de vizitatori unici au vizitat site-ul companiei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ikea