x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şefii BNR, prezenţi la întâlnirea dintre Victor Ponta şi Christine Lagarde

Şefii BNR, prezenţi la întâlnirea dintre Victor Ponta şi Christine Lagarde

15 Iul 2013   •   17:20
Şefii BNR, prezenţi la întâlnirea dintre Victor Ponta şi Christine Lagarde
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, şi prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, au ajuns la Guvern, pentru a participa, alături de premierul Victor Ponta, la discuţia cu directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Aceasta se află în România, luni şi marţi, urmând să susţină la Bucureşti un discurs despre identificarea unei "noi paradigme de creştere" economică în regiune. Totodată, miercuri, o misiune a FMI, condusă de Andrea Schaechter, va veni la Bucureşti pentru discuţii privind un nou acord de împrumut cu România.

Autorităţile au precizat anterior că doresc ca noul acord să fie încheiat pentru o perioadă de doi ani.

Cel mai recent acord al României cu FMI şi UE, în valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autorităţile române ca preventiv, fără să fie trase fonduri, după o înţelegere de tip stand-by de circa 13 miliarde de euro semnată în 2009 şi finalizată în 2011.

Ultimul acord a fost parafat în primăvara anului 2011, în continuarea acordului început în 2009, şi trebuia să se încheie în martie 2013. Board-ul FMI a aprobat în martie cererea autorităţilor române de extindere cu trei luni a acordului, până la sfârşitul lunii iunie, astfel încât Guvernul să aibă timp să reducă arieratele şi să adopte măsuri de îmbunătăţire a managementului companiilor de stat.

×