x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şeful AIG avea acţiuni de 3 milioane de dolari la Goldman Sachs

Şeful AIG avea acţiuni de 3 milioane de dolari la Goldman Sachs

22 Mai 2009   •   00:00

Edward Liddy, şeful asigurătorului american AIG salvat de SUA cu 180 de miliarde de dolari, se va retrage de la conducerea companiei, fără un pachet de compensare financiară, notează Wall Street Journal.

Liddy a fos numit la conducerea companiei în septembrie 2008 pe un salariu de 1 dolar pe an, în momentul în care societatea a fost aproape de a intra în faliment.

Americanii s-au înfuriat în momentul în care presa a aflat că Liddy avea acţiuni în valoare de 3 milioane de dolari la Goldman Sachs în momentul în care a făcut plăţi de 13 miliarde de dolari către aceeaşi bancă de investiţii. În fapt, Goldman este cel mai mare partener financiar al asigurătorului. Wall Street Journal precizează că un membru al Congresului american chiar i-a cerut demisia lui Liddy pentru aceasta.

Conflict de interese
New York Times precizează că acţiunile sale la AIG ar putea reprezenta un potenţial conflict de interese şi că este probabil să ridice întrebări referitoare la implicare Goldman în AIG. De asemenea opinia publică se întreabă despre cum banii plătitorilor de taxe au fost folosiţi pentru a proteja partenerii comerciali ai AIG de pierderi într-un moment în care valoarea activelor s-a prăbuşit peste tot în lume iar majoritatea investitorilor au suferit mari pierderi.

Publicaţia compară cazul AIG cu Lehman şi precizează că în cazul în care AIG ar fi intrat sub protecţia legii falimentului, Goldman ar fi terminat în faţa tribunalului şi s-ar fi luptat pentru fiecar bănuţ, ca şi creditorii Lehman Brothers.

×
Subiecte în articol: economic