Mulți români aleg să le facă acasă deoarece sunt mai gustoase și mai ieftine, mai ales că prețul legumelor a crescut. Seceta provoacă scumpiri la alimente.
Gogoşarii se vând cu 10 lei kilogramul, castraveţii cu 12 lei, iar un kilogram de varză cu 6 lei.
În același timp, un borcan de 800 de grame cu murături costă 25 de lei.
"Pentru aceste trei borcane de muraturi am cheltuit in jur de 60 de lei. Borcanul acesta l-as cumpara din piață cu 50 de lei", spune Raisa Chitic, gospodină.
Murăturile oferă multe substanțe nutritive.
"Indiferent de metoda de conservare, murăturile pot face parte dintr-o dieta echilibrată, cu rol important pentru aparatul digestiv. ", spune Daniela Bălănucă,dietetician.
Varza se pune la murat pe 26 octombrie, de Sfântul Dumitru, pentru a avea timp să se acrească înainte de sărbătorile de iarnă, potrivit observatornews.ro.