Măsuri de prevenire
Atunci când vine vorba de siguranța locuinței, este necesar să îți iei măsuri de prevenire, ca să faci față oricărui pericol care ar putea apărea, fie că e vorba de hoți, fie că e vorba de fenomene naturale. Deci, o parte din bugetul tău ar trebui să meargă către un sistem de securitate performant. Așadar, de la camere de supraveghere, interioare sau exterioare, și până la senzori miscare, sisteme antiefracție și de alarmă sau chiar o ușă metalică ranforsată, pe toate acestea este indicat să le ai prin preajmă.
De asemenea, o să îți prindă bine și acele detectoare tot pe bază de senzori pentru incendiu, inundație, fum sau gaz. Pe de altă parte, atunci când părăsești locuința, mai ales dacă stai la parter sau la casă, nu uita să îți închizi toate geamurile. Iar ca măsură suplimentară de siguranță, apelează și la iluminatul inteligent. Astfel, avea posibilitatea să programezi becurile smart astfel încât să se aprindă chiar și când nu te afli în propriul cămin, ca să induci în eroare persoanele care vor să dea o spargere.
Asigurarea bunurilor și a locuinței
Indiferent de importanța lucrurilor valoroase, este indicat să le asiguri, ca să fii acoperit din toate punctele de vedere în cazul în care sunt deteriorate sau distruse în totalitate, deci să fii despăgubit. De exemplu, fă-ți asigurările necesare pentru locuință, mai ales pe cele facultative, fiindcă oricând se poate produce o alunecare de teren, să izbucnească un incendiu ori să apară o inundație. La fel și în cazul automobilului personal, care poate fi prădat de hoți, vandalizat ori să fie implicat într-un accident. Nu mai vorbim de alte bunuri precum cele de lux, cum ar fi ceasuri, tablouri sau obiecte vestimentare scumpe. În plus, ideal ar fi să nu depozitezi în casă sume mari de bani, pentru că s-ar putea să nu îi mai recuperezi niciodată.
Depozitarea adecvată a lucrurilor
De asemenea, un alt aspect important de care să ții cont, care să îți asigure securitatea bunurilor este depozitarea adecvată a acestora. Mai precis, în funcție de mărimea, greutatea și valoarea lor este indicat să le păstrezi în seifuri, în casete de valori sau în alte locuri sigure, la care nu au acces multe persoane. Plus că, unele dintre acestea sunt foarte greu de înlocuit, mai ales dacă e vorba de acte sau alte documente în original. Așa că, mai degrabă îți iei măsuri de prevenire, decât să pierzi bani, dar și mult timp, pentru a le recupera. Deopotrivă, indicat este să nu le ții pe toate în același loc, fiindcă pagubele ar putea fi semnificative dacă vor fi furate sau distruse. Deci, fă-ți un plan cu privire la acest aspect.
Pe lângă aceste măsuri, mai poți apela și la altele. Dacă suprafața îți permite, ia-ți un câine de pază, ca să patruleze pentru tine, mai ales când ești plecat. Ai grijă cu privire la persoanele pe care le inviți în casă. De asemenea, instalează-ți și un videointerfon, ca să le oferi accesul pe proprietatea ta doar celor în care ai încredere. Pe de altă parte, e la fel de important să păstrezi discreția legată de averea ta și să nu oferi detalii de care ar putea profita hoții.
Sursă foto: Shutterstock.com