x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şosea de centură cu patru benzi

Şosea de centură cu patru benzi

de Elena Stan    |    21 Noi 2007   •   00:00
Şosea de centură cu patru benzi

Azi incep lucrările la centura de nord a Capitalei. Pentru anul viitor, autorităţile au programate inceperea lucrărilor la 9 autostrăzi.

INFRASTRUCTURĂ - Extinderea decongestioneaza traficul


Azi incep lucrările la centura de nord a Capitalei. Pentru anul viitor, autorităţile au programate inceperea lucrărilor la 9 autostrăzi.

Lucrările la centura rutieră de nord a Capitalei şi lucrările de lărgire la patru benzi a rutei ocolitoare Ploieşti Vest vor incepe azi. Centura de nord a Capitalei va face legătura intre DN 1 Bucureşti - Ploieşti, Autostrada Bucureşti - Piteşti şi Autostrada Soarelui. "Măine vom emite Ordinul de incepere a lucrărilor la centura de nord a Capitalei. Sperăm ca momentul să coincidă cu inceperea propriu-zisă a lucrărilor", a spus Ludovic Orban, ministrul Transporturilor. Extinderea centurii la patru benzi faţă de două, căt are in prezent, intre DN 1A şi DN 2 va fi realizată de compania Romstrade, iar extinderea intre Buftea şi DN 1, de un consorţiu din care face parte compania Alpine Mayreder.

TRAFIC. Aceste lucrări sunt necesare pentru a descongestiona circulaţia prin oraş. Autorităţile asigură şoferii că din cauza lucrărilor nu vor fi impuse restricţii de circulaţie pe centura Capitalei. Autorităţile au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru lucrările la partea de vest şi cea de est a centurii. "Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru sectorul de vest, ce face legătura intre A 1 şi DN 7, şi pentru sectorul de est, ce face legătura intre A 2 şi DN 20. Finanţarea se face de la bugetul de stat şi este in valoare de 96 de milioane de euro. Investiţia va fi realizată in trei ani", a explicat Septimiu Buzaşu, Secretar de stat in MT.

AUTOSTRaZI. Pentru anul 2008, drumarii au planuri măreţe cu privire la realizarea de autostrăzi. "Anul viitor vrem să demarăm lucrările la autostrăzile: centura Constanţa, centura Arad, centura Sibiu, tronsonul de Autostradă Timişoara - Logoj, Comarnic - Braşov, Deva - Orăştie, Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa", a explicat Mihai Grecu, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi.

elena.stan@jurnalul.ro

Turism

MT va investi un miliard de euro pentru a transforma circa 1.000 de kilometri de drumuri forestiere, comunale şi judeţene in drumuri turistice. "Avem sute de zone turistice care nu pot fi dezvoltate din cauza lipsei infrastructurii rutiere. Vrem să asigurăm legătura intre drumurile naţionale principale cu aceste zone", a explicat Orban. Pentru a le putea repara, drumurile forestiere, comunale şi judeţene trebuie să fie administrate de CNADNR.

Â

Â

×
Subiecte în articol: economic centura