x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Spania a cerut ajutor financiar european pentru sistemul ei bancar

Spania a cerut ajutor financiar european pentru sistemul ei bancar

09 Iun 2012   •   19:10
Spania a cerut ajutor financiar european pentru sistemul ei bancar

"Acest ajutor financiar va fi dirijat catre (fonduri publice spaniole de ajutor ale sectoarelor) Frob, iar Frob va injecta acesti bani in bancile care vor cere", a declarat ministrul in timpul unei confernte de presa, fara a specifica valoarea acestui impurmut, mentionand insa ca nu exista conditii de reforme economice "in afara de sectorul financiar, conditiile vor fi impuse bancilor, nu societatii spaniole".

"Acest lucru nu are nimic de a face cu o salvare", a precizat ministrul, mentionand ca ajutorul va fi dirijat catre "30 la suta (dintre banci) care sunt in dificultate", si identificate prin raportul FMI facut public vineri.

Raportul a indicat nevoi ale bancilor spaniole estimate la aproximativ 40 de miliarde de euro, dar valoarea ajutorului ar putea ajunge "la aproximativ 100 de miliarde", conform unei surse guvernamentale europene.

Madrid asteapta rezultatele auditelor din partea germanilor de la Roland Berger, si americanilor de la Oliver Wyman, pentru a isi formula cererea de ajutor, rapoarte care vor fi primite cel tarziu pe 21 iunie de catre Guvern.

Acest ajutor va fi considerat ca "indatorare publica" spaniola, care va creste astfel, "si va trebui neaparat rambursat", a declarat Luis de Guindos.

(MEDIAFAX)

×