x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Statul mai are peste un miliard de euro pentru cei care vor să dezvolte afaceri în România

Statul mai are peste un miliard de euro pentru cei care vor să dezvolte afaceri în România

de IncomeMagazine    |    21 Ian 2013   •   08:54
Statul mai are peste un miliard de euro pentru cei care vor să dezvolte afaceri în România
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Ajutoarele de stat de peste 400 milioane de euro aprobate din 2007 până în prezent au stat la baza unor investiţii de 1,6 miliarde de euro şi au dus la crearea a 10.000 de locuri de muncă.

Statul mai are peste un miliard de euro pregătiți pentru cei care vor să dezvolte afaceri în România, dar termenul convenit cu Uniunea Europeană pentru acordarea lui expiră în 2013. Ce condiţii trebuie să îndeplinească cei care vor să intre în clubul exclusivist al celor nici 30 de beneficiari ai acestui tip de sprijin financiar, care include nume precum Renault, Arctic, Bosch şi Pirelli?

Firma din comuna Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu, a reuşit să obţină un ajutor de stat de 4,4 milioane de euro pentru susţinerea unui proiect greenfield în valoare de peste 12 milioane de euro, de construire a unei fabrici de tuburi şi finisaje din poliester. Investiţia va atrage după sine şi crearea a 101 locuri de muncă.
„Ajutorul de stat este un sprijin foarte important acordat de Guvernul României investitorilor care au proiecte bune, dar – din cauza situaţiei financiare actuale - au dificultăţi în finanţarea acestor proiecte. Pentru proiectul nostru, acest ajutor este esenţial”, mai spune Ghiorghe Dabu, care deţine şi 10% din companie, în vreme ce restul de acţiuni aparţine unei firme autohtone de construcţii. Fără a minimaliza importanţa ajutorului de stat, investitorul local apreciază că, pe lângă acest sprijin, Executivul ar putea aplica şi alte măsuri pentru încurajarea investiţiilor: „Guvernul ar trebui să poarte negocieri cu băncile, în sensul în care acestea să acorde credite pentru cofinanţare într-un timp şi în condiţii rezonabile”.

Citeste mai mult despre acest ajutor de stat


Citeste si
Cele mai aşteptate smartphone-uri ale anului
Camelia Potec, de la înot la afaceri în turism
Cel mai bine plătit director de pe Wall Street. Salariu URIAŞ în perioadă de criză

×
Subiecte în articol: ajutor de stat