x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

13 Ian 2009   •   00:00

13 ianuarie 2009



REŢEA EXTINSĂ
Firma de asigurări Euroins România şi-a extins reţeaua cu 20 de unităţi, prin încheierea unui parteneriat cu brokerul de credite Credit Team, astfel că numărul total de unităţi al grupului de asigurări a ajuns la 152, a anunţat compania. Cele 20 de unităţi noi unde sunt disponibile produsele Euroins sunt localizate în Bucureşti, Craiova, Cluj, Constanţa, Galaţi, Focşani, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Slatina, Râmnicu-Vâlcea, Reşiţa, Tulcea şi Bârlad. Euroins România Asigurare-Reasigurare este o companie fondată în 1994 şi a funcţionat până în anul 2007 sub numele ASITRANS, când a fost preluată de Grupul EUROHOLD.

ESTIMĂRI
Economia globală va încetini semnificativ în acest an, cu reduceri în state importante, dar ar trebui să îşi revină în 2010, a declarat preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet. "Economia globală va încetini semnificativ în 2009, statele industrializate urmând să înregistreze rezultate negative. În schimb, 2010 va fi anul revenirii", a afirmat Trichet. Principala cauză a încetinirii este efectul negativ pe care declinul pieţelor îl are asupra economiei reale, dar vor exista şi factori care vor atenua evoluţia negativă, precum programele guvernamentale de relansare economică şi preţul scăzut al combustibililor.

FONDURI UE
Ministerul Transporturilor este singurul care a fost incapabil să promoveze vreun proiect în vederea obţinerii de fonduri europene, a declarat preşedintele Traian Băsescu. "Vă rog să luaţi notă că nu este o observaţie critică la adresa vreunei persoane. Toate rapoartele CE arată că, dacă există un minister care a fost incapabil să promoveze vreun proiect care să fie aprobat, acesta este Ministerul Transporturilor, ori exact zona de maxim interes este cea mai rămasă în urmă din punct de vedere al aprobării proiectelor", a ţinut să menţioneze şeful statului. El a arătat că este nevoie să se găsească o soluţie în acest sens.

MANŢOG, LA TURCENI
Ionel Manţog va prelua funcţia de director general al Complexului Energetic Turceni, după ce săptămâna trecută fusese numit consilier al ministrului Economiei, Adriean Videanu. Între 2005-2006 a fost secretar de stat la MEC, funcţie din care a demisionat. Presa a relatat cum o firmă apropiată PD-L ar fi dorit să pună mâna pe pachete importante de acţiuni de la complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova prin cererea falimentului Societăţii de Închidere a Minelor. Manţog a mai fost director economic la SNLO, iar după scoaterea PD de la guvernare a fost trimis să lucreze ca jurist în subunitatea de la Rovinari. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic