x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

23 Ian 2009   •   00:00

23 ianuarie 2009

PLANURI
Reprezentanţii companiei americane Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, s-a angajat ca la începutul lunii noiembrie să finalizeze primii 42 de kilometri utilizabili din tronsonul Câmpia Turzii-Gilău. Pentru anul acesta, costurile se ridică la 291 milioane de euro, a declarat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. Următorii 10 kilometri vor fi finalizaţi în primele luni din 2010. În plus, autorităţile române nu vor mai plăti avansul de 150 milioane de euro la începutul anului către Bechtel. “Am stabilit ca noi să plătim sume nu foarte ridicate, dar cu o continuitate de-a lungul anului”, a explicat Radu  Berceanu. (E.S.)

PROMOŢII
În perioada 1 februarie-31 martie, persoanele care îşi achiziţionează pachetul turistic pentru petrecerea concediului din vară vor beneficia de o reducere de 30%. Promoţia este valabilă pentru operatorii care s-au înscris în Programul “Înscrieri timpurii”, care face parte dintr-un set de măsuri anticriză elaborat de operatorii autohtoni de turism. Până în prezent s-au înscris în program structuri de cazare din staţiunile de pe litoral, însă au loc discuţii cu mult mai multe hoteluri, vile şi pensiuni rurale. Pe listă figurează şi hotelurile Sinaia şi Sunset Villas de la munte, precum şi Complexul Hotelier & SPA Perla. (E.S.)

FALIŢII VOR FP
Opt companii au depus până la termenul-limită oferte de participare la licitaţia de alegere a administratorului Fondului Proprietatea, fiecare având probleme din cauza crizei financiare. Acestea sunt Morgan Stanley, Julius Baer, ING, Credit Suisse, AVIVA, BlackRock, FINAG Holding GmbH şi Franklin Templeton. Morgan Stanley a primit 10 miliarde de dolari de la Guvernul SUA, ING a primit 10 miliarde de euro de la statul olandez, Credit Suisse are pierderi de 5,25 miliarde de dolari. Investitorii au scos 21,5 de miliarde de dolari din fondurile mutuale ale Franklin Templeton şi 2,9 miliarde de dolari din BlackRock. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic