x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

30 Ian 2009   •   00:00

30 ianuarie 2009



PIERDERI FORD
Constructorul american de autovehicule Ford a înregistrat în 2008 pierderi în valoare totală de 14,6 miliarde dolari, cu 2,6 miliarde dolari mai mult faţă de 2007. Scăderile au fost înregistrate pe fondul scăderii acute a cererii şi a măsurilor noastre de reducere a stocurilor dealerilor. Prin programul de reducere a costurilor, compania a economisit 1,4 miliarde de dolari pe segmentul auto. Ford a avut suficiente lichidităţi, astfel că, spre deosebire de concurenţii General Motors şi Chrysler, nu a a recurs la ajutorul statului. Mai mult, Ford preconizează că volumul vânzărilor va coborî cu 10% în acest an, comparativ cu 2008. (E.S.)

CREDITE EŞALONATE
Băncile comerciale au disponibilitatea de a reeşalona şi restructura creditele clienţilor cu probleme, a declarat Radu Gheţea, preşedintele ARB. "Acei clienţi care simt că nu mai pot să vină la bancă, ca la doctor, să vedem ce se poate face înainte să se ajungă la situaţii neplăcute de executare silită", a declarat Gheţea. Astfel, clienţii trebuie să convingă banca de posibilitatea de a achita obligaţiile în cazul reeşalonării şi să încerce să aibă un loc de muncă stabil. Un client care are termen de rambursare de cinci ani şi-ar putea prelungi scadenţa la şapte ani, cu o perioadă de graţie de doi ani, în care să fie achitate dobânzile. (E.S.)

PROGRAM REDUS
Cei aproape 3.000 de mineri din cadrul Complexului Energetic Rovinari vor trece la programul de lucru de cinci zile pe săptămână, de la 1 februarie, a declarat Gheorghe Daviţoiu, directorul general. Măsura a fost impusă pe fondul scăderii cererii de energie şi a reducerii fronturilor de lucru în cariere ca urmare a problemelor determinate de greutatea cu care se fac exproprierile de terenuri. La ora actuală, minerii de la Rovinari lucrează şase zile pe săptămână, reducerea programului de lucru la cinci zile putând să dureze între o lună şi trei luni, în funcţie de modul în care va evolua cererea de energie în următoarea perioadă. (E.S.)

×
Subiecte în articol: economic