x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

11 Feb 2009   •   00:00

11 februarie 2009



SOLUŢII LOCATIVE
Achiziţionarea unei centrale termice, renovarea apartamentului sau chiar extinderea locuinţei pot fi realizate prin intermediul programelor de eco­nomisire creditare oferite de BCR BPL. Sistemul oferă posibilitatea econo­misirii avantajoase cu o dobândă fixă pe toată perioada (maximum cinci ani). Banca acordă dobândă la economii şi, la finele fiecărui an, clientul BCR BPL be­neficiază şi de prima de 250 de euro de la stat. Randamentul economiilor poate ajun­ge astfel până la 12,91%. În plus, clien­tul poate accesa un credit cu destinaţie locativă, cu o dobândă fixă pe toată perioada creditului cuprinsă între 5% şi 6%.

UE NE PEDEPSEŞTE
Comisia Europeană (CE) va deschide în scurt timp procedura de deficit excesiv pentru România şi alte cinci state ale UE. Potrivit presei germane, există posibilitatea ca Executivul european să acor­de mai mult timp pentru clarificarea situaţiei financiare, în condiţiile crizei economice. Celelalte state împotriva că­rora va fi declanşată procedura sunt Ir­landa, Grecia, Spania, Franţa şi Letonia. Toate au depăşit în 2008 limita de 3% a deficitului, stabilită de criteriile de la Ma­astricht, şi în toate cazurile există perico­lul ca situaţia să se înrăutăţească în 2009. România a înche­iat 2008 cu un deficit de 5,2% din Produsul Intern Brut. (D.I.)

SCAD ÎNCASĂRILE
Veniturile la bugetul general consolidat au totalizat în luna ianuarie 13,82 mi­liar­de de lei, în scădere cu 8,68% faţă de cele 15,13 miliarde de lei strânse în ia­nua­rie 2008. Bugetul de stat a primit 9,24 de miliarde de lei, iar veniturile acestuia au acoperit 66% din veniturile bugetului general consolidat, dar s-au plasat cu 8,04% sub valoarea din prima lună a lui 2008. Încasările sunt totuşi mai bune de­cât în decembrie, când la bugetul general consolidat s-au strâns 12,5%, cu 22,4% sub nivelul programat. Gheorghe Pogea, mi­nistrul Finanţelor, declara luni că bu­getul a înregistrat un nivel bun al înca­să­rilor, care au fost 94% din suma programată.

×
Subiecte în articol: economic