x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

31 Mar 2009   •   00:00

31 martie 2009



DEFICIT DE ÎNCREDERE
Indicele încrederii în economia românească a scăzut în martie cu 4,8 puncte şi a atins un minim-record. Declinul a fost însă mai puţin accentuat decât cel din februarie, de 10,4 puncte, potrivit Comisiei Europene. Astfel, pentru România, în martie, indicele încrederii în economie s-a redus cu 4,8 puncte, de la 69,1 puncte în februarie la 64,3 puncte în martie. În ianuarie, ritmul de scădere înregistrat de indicele pentru România a fost cel mai acut din Uniunea Europeană. La nivelul UE, indicele s-a redus cu 0,6 puncte în martie, de la 60,9 puncte la 60,3 puncte. În zona euro, indicatorul a scăzut cu 0,7 puncte, la 64,6 puncte.

DECLARAŢII FISCALE
Contribuabilii pot trimite declaraţiile de venit prin poştă, cu scrisori recomandate, dar pe cheltuială proprie. ANAF a precizat că a luat măsuri pentru evitarea aglomeraţiilor la ghişee, în  urma deciziei de a renunţa la sistemul de trimitere prin poştă gratis a declaraţiilor de venit. "Pe toată perioada depunerii Formularului 200 se vor lua toate măsurile necesare pentru evitarea aglomeraţiei în administraţiile financiare", se arată într-un comunicat al ANAF. Agenţia a anunţat că va economisi 5,33 milioane de lei prin renunţarea la sistemul gratuit de trimitere a declaraţiilor de venit prin poştă. (Daniela Ivan)

CONDIŢII DURE
Administraţia Obama l-a surghiunit pe preşedintele director general al General Motors, Rick Wagoner, şi va ordona GM şi Chrysler să-şi revizuiască planurile de redresare dacă vor să mai primească ajutoare de la stat. Chrysler va primi ajutorul de 6 miliarde de dolari numai dacă va încheia, în 30 de zile, un parteneriat cu italienii de la Fiat, a dezvăluit un oficial al Administraţiei Obama. Grupul de lucru pentru industria auto al preşedintelui SUA consideră că utilizarea Legii falimentului pentru GM şi Chrysler ar da timp celor două companii să se restructureze, punându-se la adăpost de creditori. (Florina Zăinescu)

×
Subiecte în articol: economic puncte