x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Apr 2009   •   00:00
FORD
E posibil ca Ford să-şi ia jucăriile şi să ple­ce dacă Guvernul mai amână acorda­rea garanţiei guvernamentale pentru creditul pe care producătorul vrea să-l obţină. "Ford şi-ar putea lua jucă­riile să plece dacă se mai tergiversează oferirea garanţiei guvernamentale pentru ob­ţi­ne­rea fondurilor necesare înce­pe­rii produ­c­ţiei la Craiova", a spus Ludovic Orban, fostul ministru al Transporturilor. Investitorii sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu s-a trecut la realizarea drumului ex­press Craiova - Piteşti, care făcea parte dintr-un angajament pe care Guvernul şi-l luase faţă de Ford. Autorităţile au re­nun­­ţat momentan la realizarea drumului. (E.S)

RABLA TRACTOARELOR
Tractoarele vechi ar putea fi înlocuite, din 2010, cu subvenţii de la stat, prin programul Rabla, a declarat Nicolae Ne­mirschi, Ministrul Mediului. "E destul de dificil să vedem ce fel de nivel de mo­to­rizare vom putea subvenţiona. A mai existat o tentativă în acest sens, dar care nu a fost concretizată în final. Încercăm noi, anul viitor, cel mai probabil", a spus Nemirschi. Principalul avantaj al în­locui­rii tractoarelor vechi cu unele noi îl cons­tituie reducerea consumului de carburant, realizarea activităţilor într-un timp mai scurt şi obţinerea unor produse de calitate superioară. Nemirschi va colabora cu Ministerul Agriculturii. (E.S)

AUTO

Ministrul Turismului, Elena Udrea, nu îşi mai cumpără maşină pe banii statului după ce Jurnalul Naţional a relatat că aceasta vrea să achiziţioneze o maşină de serviciu în valoare de circa 35.000 de euro. "Eu nu am vrut să obţin o funcţie pentru a avea maşină şi telefon mobil. Renunţ să cumpăr maşină pentru minis­tru", a explicat Udrea. În plus, Udrea a spus că ar putea folosi în interes de serviciu maşina personală, însă protocolul funcţiei nu îi permite. "Vom achiziţiona maşini pentru inspectori şi vom încerca să fie din cele mai ieftine. O să solicit al­tor ministere să îmi pună gratis la dispo­zi­ţie o maşină de-a lor", a spus Udrea.

×
Subiecte în articol: economic