x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Strabag contestă rezultatul licitaţiei pentru autostrada Cormarnic- Braşov

Strabag contestă rezultatul licitaţiei pentru autostrada Cormarnic- Braşov

17 Mai 2009   •   00:00

Austriecii de la Strabag au contestat rezultatul licitaţiei pentru construirea tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, câştigată de consorţiul format de companiile Vinci (Franţa) - Aktor (Grecia), a declarat Adrian Ionescu, directorul Direcţiei de infrastructură rutieră şi concesiuni din cadrul Ministerului Transporturilor, citat de Mediafax.



Ministerul Transporturilor a anunţat miercuri că licitaţia a fost câştigată de consorţiul format din companiile Vinci Concession, Aktor Concession, Vinci Construction Grand Projets şi Aktor. Valoarea contractului este de 1,5 miliarde euro. Acesta este primul contract de construcţie prin concesiune a unui tronson de autostradă. Concesiunea este pe o perioadă de 30 de ani.

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor a spus că lucrările de construcţie vor începe în 2010 şi vor dura 4 ani. Strabag a participat la licitaţie în consorţiu cu Egis Projects, Eurovia Construct International şi Housing& Construction Holding. Al treilea participant a fost consorţiul Bilfinger&Berger - Porr.

×
Subiecte în articol: economic