x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie STUDIU:Interesul poartă fesul

STUDIU:Interesul poartă fesul

18 Sep 2007   •   00:00

Jumătate din romăni cred că rezolvarea problemei aprovizionării cu energie este colaborarea cu statele care dispun de aceste resurse, indiferent dacă acestea sunt democratice sau nu.




Jumătate din romăni cred că rezolvarea problemei aprovizionării cu energie este colaborarea cu statele care dispun de aceste resurse, indiferent dacă acestea sunt democratice sau nu. Potrivit studiului "Tendinţe transatlantice 2007", realizat de German Marshall Found, aproximativ 50% dintre romăni sunt pentru colaborarea cu statele totalitare, in vreme ce 54% dintre americani se pronunţă pentru reducerea dependenţei energetice, chiar dacă acest fapt inseamnă creşterea preţurilor la combustibili. Numai 38% dintre europeni doresc creşterea preţurilor. Romănii s-au săturat insă de scumpiri, doar 21% fiind de acord cu o nouă creştere a preţurilor la combustibili.
Raportul are patru secţiuni: tendinţe in relaţiile transatlantice atăt in SUA, căt şi in Europa, ameninţări globale şi ridicarea unor noi puteri, Uniunea Europeană ca "actor global" şi perspective ale cooperării transatlantice.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane din 12 state. Marja de eroare este de 3.




×
Subiecte în articol: economic