x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie SUA a permis procesarea unor plăți pentru produsele agricole rusești

SUA a permis procesarea unor plăți pentru produsele agricole rusești

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2023   •   22:45
SUA a permis procesarea unor plăți pentru produsele agricole rusești
Sursa foto: Hepta

JP Morgan a primit acceptul autorităților americane de a procesa plăți pentru importurile de produse agricole și îngrășăminte din Rusia, scrie Reuters.

Biroul de Supraveghere a Activelor Străine (OFAC) din Trezoreria SUA și-a dat acordul pentru ca JP Morgan să efectueze plăți către Russian Agricultural Bank, însă această permisiune nu înseamnă reconectarea băncii la sistemul internațional de plăți SWIFT. 

Federația Rusă cere acces la sistemul SWIFT pentru procesarea plăților legate de exporturile sale de produse agricole și îngrățăminte, în cadrul acordurilor privind exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră, semnate la Istanbul. Deși acordurile au fost semnate, solicitarea Moscovei nu a fost îndeplinită, astfel că amenință cu blocarea navelor cu cereale din Ucraina. 

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a spus la ONU că o bancă "a fost de acord să finanţeze o operaţiune", dar aceasta nu este o soluţie acceptabilă pe termen lung. 

Departamentul de Stat al SUA şi Trezoreria SUA au cerut JPMorgan să deruleze o tranzacţie "foarte limitată şi intens monitorizată" în legătură cu exportul de produse agricole, în această lună, potrivit unei surse apropiate acestui dosar. 

Rusia este cel mai mare exportator mondial de cereale și îngrășăminte din lume. 


 

×
Subiecte în articol: sua Rusia jp morgan plati produse agricole