x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sute de oameni protestează la Mechel Câmpia Turzii împotriva închiderii combinatului siderurgic. Liviu Pop: Contractul de privatizare a fost respectat integral

Sute de oameni protestează la Mechel Câmpia Turzii împotriva închiderii combinatului siderurgic. Liviu Pop: Contractul de privatizare a fost respectat integral

de Daniel Ionaşcu    |    14 Sep 2012   •   13:09
Sute de oameni protestează la Mechel Câmpia Turzii împotriva închiderii combinatului siderurgic. Liviu Pop: Contractul de privatizare a fost respectat integral

In timp ce 250 de angajati de la Mechel Campia Turzii protesteaza impotriva intentiei de inchidere a companiei, Liviu Pop, ministrul pentru Dialog Social a declarat dupa o intalnire cu sindicalistii ca in cazul combinatului siderurgic contractul de privatizare a fost respectat si ca din acest punct de vedere patronii rusi nu mai au nicio problema.

"Am avut o informare vizavi de ceea ce am facut la nivel de guvern pentru Campia Turzii, ce a facut autoritatea prefectului si autoritatea locala. In acest sens am prezentat celor de le sindicate faptul ca verificarea contractelor de privatizare a Mechel Campia Turzii nu are niciun punct care sa prezinte o problema, deci este un contract respectat, inclusiv anexele acestui contract, care au fost respectate pe perioada de cinci ani, fapt pentru care in zona respectiva nu mai avem ce sa facem", a afirmat Pop.

Salvarea sta in pixul unui birocrat european

El a adaugat ca guvernul incearca rezolvarea problemei de la Mechel Campia Turzii, actionand in mai multe directii. Solutia sa o constituie o "intreprindere sociala", cu 250 de angajati, care vor fi in acelasi timp si proprietarii utilajelor si vor avea contracte cu o serie de companii europene.

"Se scrie deja un proiect la nivelul AJOFM Cluj, un proiect care pana pe 25 septembrie trebuie depus la Comisia Europeana. Am delegat un consilier personal pentru acest proiect la nivelul AJOFM Cluj, pentru a da o mana de ajutor colegilor de aici si a se face mult mai rapid, in asa fel incat de la 1 octombrie deja sa se intre pe finantare si la nivelul zonei Campia Turzii - Turda sa se creeze o intreprindere sociala care va avea undeva la 250 de angajati, angajati care deja vor fi proprietarii, daca putem spune asa, ai unor utilaje si vor avea contracte cu companiile din Europa. Este un prim pas pentru a salva locurile de munca sau a crea o alternativa', a mentionat Liviu Pop.

Mars de protest

Salariatii Mechel Campia Turzii au inceput un mars de protest in fata companiei si va continua prin centrul orasului. Liderii sindicali se asteapta ca la manifestatie sa participe circa o mie de persoane. Protestatarii poarta pancarte prin care fac apel la unitate si au scandat printre altele "Afara, afara cu rusii din tara".

×
Subiecte în articol: mechel liviu pop