x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Targ - 50.000 mp de amenajari interioare

Targ - 50.000 mp de amenajari interioare

de Daniela Ivan    |    18 Mai 2006   •   00:00
Targ - 50.000 mp de amenajari interioare

Vreti sa stiti ce materiale pentru amenajari interioare se poarta, care este culoarea la moda in acest an sau ce credit vi se potriveste? Construct Expo Ambient a strans la un loc 700 de firme care va ofera solutii.

Consultanta, interactivitate, solutii practice pentru amenajarea casei sau a gradinii, acestea sunt cuvintele de ordine la Construct Expo Ambient. La Romexpo se desfasoara in perioada 17-21 mai cea mai mare expozitie de amenajari interioare. Circa 700 de firme isi etaleaza produsele pe 50.000 de metri patrati.

GRADINA. Exista sute de firme care ofera produse din cele mai variate pentru amenajarea curtii, de la garduri pana la foisoare, pergole, piscine, mese sau scaune. Au aparut si companii care ofera servicii complete, de la proiectare pana la montarea mobilierului. "Noi credem ca PVC-ul este materialul ideal pentru tot ce trebuie in gradina, deoarece nu putrezeste, nu rugineste si nu necesita vopsire", spune Alexandru Soare, reprezentantul firmei Spectrum Construct. El adauga ca preturile pentru un gard variaza intre 35 si 80 de euro/mp, cu TVA si montaj incluse. Cine prefera fierul forjat trebuie sa stie ca un metru costa intre 50 si 300 de euro.

CREDITE. Ochii vad, inima cere, dar de unde luam banii? Ei bine, si aceasta problema este rezolvata. In Pavilionul 2 se desfasoara cel mai mare salon bancar dedicat finantarilor imobiliare sau celor cu destinatie de modernizare a locuintei. Sunt prezente toate bancile care au adus ofiteri de credite ce pot calcula pe loc care este valoarea creditului pe care o persoana poate sa-l obtina in functie de salariul si de venitul pe care le are. Consilierii ofera si sfaturi privind modalitatea de a lua creditul, respectiv in lei sau in euro, cu dobanda fixa sau variabila.

Bricolajul prinde viteza

INTERES. Oamenii isi clatesc ochii cu noutati
Piata de bricolaj a prins viteza in acest an, lucru care se vede chiar si la Construct Expo Ambient. Praktiker a decis sa vina, in premiera, la targ si sa faca demonstratii interactive pentru vizitatori. Specialistii companiei ofera cateva solutii la indemana pentru transformarea spatiului de locuit intr-un mod ingenios fara consum inutil de timp si bani. "Vrem sa ne mentinem pozitia de lideri ai pietei locale din sectorul do-it-yourself cu cele 11 magazine deschise in toate regiunile tarii. De aceea, in acest an vom mai deschide inca patru magazine in Targu-Mures, Galati, Braila si cartierul Vitan din Bucuresti", a declarat Dan Tudor, director de marketing la Praktiker Romania.

Insa, concurenta este din ce in ce mai dura. Brico Store, cel de-al doilea lant international prezent in Romania, a deschis, chiar in aceasta saptamana, cel de-al saptea magazin in zona comerciala Baneasa, un mare pol de cumparaturi. Sunt asteptati si alti competitori puternici care vor intra in acest an pe piata romaneasca: este vorba despre grupul Mr. Bricolaje si despre nemtii de la Hornbach. "Oamenii vin in magazinele noastre fie pentru ca-si renoveaza casa si au nevoie de idei chiar daca nu le pun in practica singuri, fie pentru ca le place sa se uite ce mai este nou", spune Dan Tudor.

Si producatorii si comerciantii de materiale de constructii sunt atrasi de potentialul pietei din Romania. Grupul Mapei, care are o traditie de 70 de ani si reprezentanta in 33 de tari, a venit si in tara noastra, propunandu-si sa devina lider de piata pe segmentul adezivilor pentru constructii si al mortarelor pentru reparatii.

LUMEA CULORILOR
Vopseaua lavabila alba nu se mai poarta, oamenii se orienteaza catre culori puternice, precum rosu, mov, portocaliu, galben, verde si turcoaz, se arata intr-un studiu elaboarat de specialistii Caparol. Insa, nu exista o culoare preferata. "In Moldova se prefera albastrul, in Ardeal maro, galben, verde", spune Stefan Barna, reprezentantul companiei Kober. Oricum, vizitatorii targului pot primi consultanta gratuita pentru proiectele de decorare. "Utilizam programul Spectrum. Pe baza unei fotografii digitale se pot face proiecte complexe de colorare, atat de interior, cat si de exterior, se pot alege materiale specile, cum ar fi cele tapetate", a declarat Simona Gligor, director de marketing Daw Benta Romania.
×
Subiecte în articol: economic