x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tarifele pe litoral pentru sezonul viitor cresc cu circa 5% la hotelurile care fac investiţii

Tarifele pe litoral pentru sezonul viitor cresc cu circa 5% la hotelurile care fac investiţii

de Agerpres    |    07 Sep 2012   •   14:22

“Tarifele pe litoral in sezonul 2013 vor ramane 'la modul general' aceleasi ca si in acest an, exceptie facand hotelierii care isi imbunatatesc serviciile pe care le ofera si care ar putea majora preturile cu circa 5%, a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral Delta-Dunarii (ALDD)

'Tarifele nu vor creste la modul general in sezonul 2013; asta insemnand ca acele hoteluri care isi imbunatatesc si isi consolideaza serviciile, calitatea pe care o ofera, isi imbunatatesc hotelurile cu o piscina, cu servicii all-inclusive sau cu alte elemente de infrastructura turistica sau hoteliera, vor avea motivul sa ofere pe alocuri si pachete care s-ar putea sa inregistreze o crestere pana spre 5%. In general insa, pastram trendul de tarife pe care l-am avut si in 2012, pentru ca a fost un an foarte bun si vrem sa ne pastram turistii si atractivitatea pe litoralul romanesc', a afirmat Corina Martin, intr-o conferinta de presa prilejuita de desfasurarea, in perioada 7-9 septembrie, la Constanta, a Targului de turism 'Bursa Litoral - Delta Dunarii'.

Conform presedintelui Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, numarul turistilor aflati pe litoral in sezonul estival 2012 a fost la fel de mare ca cel inregistrat in 2008, cu toate ca 'in zona de alimentatie publica suntem departe de anul 2008, pentru ca este greu sa faci concurenta tarilor vecine cu un TVA de 24%'.

Referitor la tarifele practicate pe litoral in sezonul estival 2013, si Bucovala a spus ca majoritatea hotelierilor intentioneaza sa pastreze aceleasi tarifele si pentru anul viitor, tarife care sunt 'nemiscate' de 4-5 ani de zile, apreciind insa ca vor fi si unele majorari de 5-10%.

'Avand in vedere ca suntem in criza, noi am hotarat sa pastram tarifele pe loc. Vor fi unele miscari, intre 5% si 10%, dar exact in zona hoteliera in care se vor face investitii masive si atunci isi pun problema sa-si amortizeze cat de cat investitia', a afirmat reprezentantul asociatiei patronale din statiunea Mamaia.

Potrivit acestuia, agentii economici 'pregatesc' sezonul estival 2013, iar anumite agentii de turism au incheiat deja contracte pentru anul viitor, ceea ce reprezinta 'o premiera' pentru litoralul romanesc.

'Eu sper ca in maxim o luna de zile sa putem lansa si programul de inscrieri timpurii Early Booking. Tarifele sunt pregatite si nu ne opreste nimeni sa lansam acest program', a mentionat Nicolae Bucovala.

×