Introducerea taxei fast-food va scumpi mâncarea cu 20%-30% sau chiar mai mult şi va duce la concedierea a peste 36.000 de salariaţi.
Taxa pe fast-food este doar o modalitate de creştere a veniturilor la bugetul de stat, şi nu o măsură pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, consideră membrii Federaţiei Patronale din Industria Alimentară, Romalimenta. Un prim efect al introducerii acestei taxe din martie, potrivit planului Ministerului Sănătăţii (MS), va fi scumpirea alimentelor cu peste 20%-30% în plină criză economică.
A tuturor alimentelor, dacă prin noţiunea de "fast-food", care nu este definită în proiectul de lege, "înţelegem tot ceea ce are conţinut sporit de sare, zahăr şi grăsimi", a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, în cadrul unei dezbateri publice pe tema taxei fast-food.
Scumpirea alimentelor va determina reacţii în lanţ, avertizează reprezentantul sindicatelor din industria alimentară Dragoş Frumosu: scăderea consumului, falimente în industria producătoare şi transformarea României în importator de alimente. În replică, MS a emis un comunicat prin care susţine că cifrele avansate de Romalimenta sunt nerealiste, iar joi va organiza propria dezbatere.
Citește pe Antena3.ro