x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Taxa fast-food aduce şomaj

Taxa fast-food aduce şomaj

de Florina Zainescu    |    01 Feb 2010   •   00:00

Introducerea taxei fast-food va scumpi mâncarea cu 20%-30% sau chiar mai mult şi va duce la concedierea a peste 36.000 de salariaţi.



Taxa pe fast-food este doar o modalitate de creştere a veniturilor la bugetul de stat, şi nu o măsură pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, consideră membrii Federaţiei Patronale din Industria Alimentară, Romalimenta. Un prim efect al introducerii acestei taxe din martie, potrivit planului Ministerului Sănătăţii (MS), va fi scumpirea alimentelor cu peste 20%-30% în plină criză economică.

A tuturor alimentelor, dacă prin noţiunea de "fast-food", care nu este definită în proiectul de lege, "înţelegem tot ceea ce are conţinut sporit de sare, zahăr şi grăsimi", a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, în cadrul unei dezbateri publice pe tema taxei fast-food.

Scumpirea alimentelor va determina reacţii în lanţ, avertizează reprezentantul sindicatelor din industria alimentară Dragoş Frumosu: scăderea consumului, falimente în industria producătoare şi transformarea României în importator de alimente. În replică, MS a emis un comunicat prin care susţine că cifrele avansate de Romalimenta sunt nerealiste, iar joi va organiza propria dezbatere.

×
Subiecte în articol: taxa somaj fast-food scumpiri