Modificările fiscale şi taxele noi care au intrat în vigoare de la începutul anului 2024 vor fi suportate, într-un final, de cetăţeni şi vor duce la o scădere a puterii de cumpărare şi, implicit, la o scădere a consumului, este de părere Radu Georgescu, managing partner al CFO Network.
„Din toate aceste modificări fiscale, statul doreşte să atragă 20 de miliarde de lei, adică ia de la populaţie, direct sau indirect, 20 de miliarde de lei pentru a-şi acoperi deficitul bugetar. Aceste 20 de miliarde sunt suportate de populaţie. Astfel, 20 de miliarde de lei o să treacă din sectorul privat, de la populaţie, către stat, iar asta o să însemne de fapt un consum mai mic, pentru că o să iasă din consum aceşti bani“, a spus Radu Georgescu în cadrul ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.
Anul 2024 aduce circa 44 de modificări fiscale care sunt legate inclusiv de regimul de impozitare a microîntreprinderilor, TVA, impozit pe profit, impozitarea tichetelor de masă şi chirii. Radu Georgescu susţine că fondurile care ar veni la stat din aceste modificări fiscale şi taxe noi nu ar fi suficiente pentru a acoperi deficitul bugetar.
(sursa: Mediafax)