x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Telecomunicatii - Nu ne mai schimbam numerele de telefon

Telecomunicatii - Nu ne mai schimbam numerele de telefon

de Alexandru Radescu    |    16 Noi 2005   •   00:00

Trecerea de la un operator de telefonie la altul este o mare bataie de cap, daca ne gandim la eforturile pe care trebuie sa le facem pentru a anunta prietenii, rudele, colegii de munca, diverse institutii. Anuntata de mai mult timp de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, posibilitatea "portabilitatii numereler de telefon" a intrat in linie dreapta. ANRC va lansa peste cateva zile un proces de consultare publica pentru a stabili solutia tehnica, dar si programul implementarii, a anuntat ieri Alexandrina Hirtan, vicepresedintele institutiei.

Portabilitatea numerelor permite abonatilor oricarui furnizor de servicii de telefonie sa-si pastreze numarul de telefon, atunci cand opteaza pentru serviciile oferite de un alt furnizor de servicii de telefonie.

REGULI. Singura exceptie de la regula portabilitatii va fi cand un abonat al unei retele de telefonie fixa va intentiona sa se transfere la un furnizor de servicii de telefonie mobila sau invers. In acest caz, va trebui sa-si schimbe numarul de telefon.

Oricum, primul transfer dintr-o retea in alta, pentru Romania, este estimat pentru 2007. In ceea ce priveste costurile pentru abonati, media europeana este undeva la 14 euro. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: economic