x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Termoelectrica - Arieratele vor fi sterse

Termoelectrica - Arieratele vor fi sterse

de Adrian N. Ionescu    |    17 Iul 2006   •   00:00

Consiliul Concurentei (CC) si-a dat acordul de principiu pentru stergerea datoriilor Termoelectrica, in valoare de circa 1,2 miliarde de euro, potrivit ministrului Economiei, Codrut Seres, citat de Mediafax.

Consiliul Concurentei (CC) si-a dat acordul de principiu pentru stergerea datoriilor Termoelectrica, in valoare de circa 1,2 miliarde de euro, potrivit ministrului Economiei, Codrut Seres (foto), citat de Mediafax.

O delegatie va merge la Bruxelles la 27 iulie, pentru a obtine si acordul UE, astfel incat sa poata fi declansata realizarea proiectului de restructurare a producatorilor de energie, prin combinarea celor cu costuri ridicate, cu cei care au costuri competitive. Sunt cunoscute sase scenarii provizorii de cuplare a anumitor hidrocentrale cu termocentralele care nu vor fi trecute in proprietatea administratiilor locale, cu sau fara Nuclearelectrica in schema.

Datoriile s-au inregistrat din cauza felului in care "s-a facut protectie sociala ani intregi si nu datorita unui management defectuos", a aratat ministrul la sfarsitul lunii trecute, cu ocazia depunerii documentatiei la CC. Seres a reluat astfel avertismentele specialistilor energetici, potrivit carora ambitiile Romaniei de a deveni centrul pietei regionale s-ar putea lovi de nereusita partiala a restructurarii, in anul 2000, a fostei companii nationale CONEL, care s-a facut exclusiv dupa specificul unitatilor sale componente.

×
Subiecte în articol: economic