x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tichetele de vacanţă stimulează cu 15% turismul intern

Tichetele de vacanţă stimulează cu 15% turismul intern

de Elena Stan    |    19 Mai 2009   •   00:00

„Estimăm o creştere cu 15% a turismului intern în acest an, în cazul în care tichetele de vacanţă vor putea fi utilizate la randament maxim”, a declarat Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).



Bădulescu a declarat că, în privinţa turismului balnear şi de SPA, 2009 este primul an în care agenţiile de turism observă o tendinţă către prevenire şi refacere, şi nu neapărat către tratament. În plus, s-a constatat că media de vârstă a clienţilor staţiunilor balneare a scăzut considerabil, iar preferinţele lor sunt orientate către hoteluri modernizate, de trei şi patru stele.

EXTERN

Potrivit estimărilor specialiştilor în domeniu turismului, pentru anul acesta se aşteaptă o staţionare a turismului de outgoing şi o scădere a incoming-ului faţă de anul trecut. Din România vor fi operate săptămânal, vara aceasta, 93 de curse charter, potrivit ANAT. "Vor  fi 40 de curse spre Turcia, 27 către Grecia, 10 spre Spania, patru spre Tunisia, patru către Egipt, precum şi cinci zboruri către Cipru şi câte unul spre Italia, Franţa şi Portugalia", a spus Traian Bădulescu.

×
Subiecte în articol: economic