x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Compania Transgaz avertizează asupra unor atacuri de tip phishing și a unor știri false care îi afectează imaginea

Compania Transgaz avertizează asupra unor atacuri de tip phishing și a unor știri false care îi afectează imaginea

de Adrian Stoica    |    02 Noi 2023   •   13:38
Compania Transgaz avertizează asupra unor atacuri de tip phishing și a unor știri false care îi afectează imaginea

Compania Transgaz SA a transmis un comunicat în care atrage atenția cu privire la existența în mediul on-line a unor știri false și atacuri de tip phishing care îi afectează imaginea.

Site-urile web, reel-uri facebook, reclame youtube implicate în aceste acțiuni utilizează fără permisiune imaginea Transgaz, a reprezentanților săi sau a unor persoane publice şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei, se precizează în comunicatul companiei. “Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni false de câștiguri rezultate din tranzacționarea acțiunilor companiei pe diverse platforme nelegitime. Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, SNTGN Transgaz SA recomandă înaintea luării unei decizii de investiții, consultarea surselor oficiale de informare respectiv website-ul companiei www.transgaz.ro precum și website-ul Bursei de Valori București www.bvb.ro. SNTGN Transgaz SA reiterează faptul că, reprezentanții societății nu încurajează prin declarații publice utilizarea vreunei platforme de tranzacționare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate)”, se precizează în avertismentul transmis de companiei. Încă de la apariția primelor astfel de atacuri, SNTGN Transgaz SA a sesizat autoritățile competente naționale în combaterea acestor tipuri de fraude și a luat toate măsurile necesare, astfel încât să fie asigurată informarea corectă a tuturor celor interesați.

×
Subiecte în articol: Transgaz atac tip phishing