Gazoductul, cu o lungime de peste 300 de kilometri și va face posibil ca în nodul tehnologic de la Podişor, gazele din Marea Neagră să intre în sistemul naţional de transport şi să ajungă astfel la operatorii economici şi la gospodăriile din localităţile racordate la sistem.
Un alt beneficiu al acestui proiect este legătura pe care o va face între sursele noi de gaze naturale din Coridorul Transbalcanic şi Coridorul Vertical din care face parte şi conducta BRUA.
Pe data de 16 martie, companiile Transgaz, OMV Petrom și Romgaz au semnat declarația privind încheierea contractelor de rezervare de capacitate de intrare ieșire-ieșire din SNT în punctul Tuzla, penultimul pas pentru exploatarea gazelor din perimetrul Deep Neptun.
Valoarea actuală estimată a proiectului este de aproximativ 478 milioane de euro (cu TVA). Pentru această investiție strategică Transgaz a depus o aplicație de finanțare nerambursabilă din Fondul de Modernizare împreună cu alte 5 proiecte de infrastructură pentru transportul gazelor naturale
Recent, Banca Europeană pentru Investiții (BEI) a aprobat și confirmat investiții de 1,1 miliarde de euro în energie în Romania. Pe lângă investițiile prioritare în reegenerabile și retele, BEI recomanda pentru finanțare din bani europeni și conducta de gaze Tuzla-Podișor.