x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Transportatorii se alătură grevei generale

Transportatorii se alătură grevei generale

24 Mai 2010   •   00:00

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunţat că va opri activitatea la 31 mai, când sindicaliştii vor fi în grevă generală, astfel că microbuzele care operează curse judeţene şi interjudeţene nu vor mai circula.

"FORT anunţă că, odată cu transportul feroviar, şi activitatea în autogări va fi oprită. Astfel, toate microbuzele ce efectuează curse judeţene şi interjudeţene nu vor mai opera pe trasee", a declarat într-un comunicat preşedintele organizaţiei, Augustin Hagiu.

Măsura sprijină "lupta împotriva antimăsurilor pregătite de guvern", conform sursei citate.

"Transportatorii solicită guvernului aplicarea urgentă a măsurilor legislative convenite la 21 ianuarie, adică prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu la transportul judeţean şi interjudeţean, stoparea abzurilor autorităţilor judeţene şi locale împotriva afacerilor din transport, aplicarea urgentă a măsurilor împotriva pirateriei (frauda fiscală), precum şi plata datoriilor sau compensarea celor pe care Ministerul Transporturilor le are faţă de transportatorii de persoane (deconturile pentru transportul categoriilor defavorizate: pensionari, veterani etc.)", se menţionează în comunicat.

FORT susţine că măsura de oprire a transportului de persoane, la nivel naţional, nu va fi suspendată decât după ce solicitările transportatorilor vor fi rezolvate.

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a anunţat că sindicaliştii vor declanşa greva generală la 31 mai, protest ce ar putea continua cu greve succesive în mai multe domenii.

Angajaţii CFR vor opri trenurile, din 31 mai, fiind discuţii ca şi cei de la Metrorex şi transportul public să sisteze activitatea, de la sfârşitul lunii mai.


×
Subiecte în articol: redactie