x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie TRANZACŢIE - Erste vinde BCR Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări către VIG

TRANZACŢIE - Erste vinde BCR Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări către VIG

27 Mar 2008   •   00:00

Grupul austriac Erste vinde BCR Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări către Vienna Insurance Group (VIG) în cadrul unei tranzacţii mai ample, care include renunţarea la mai multe companii de asigurări din Europa Centrală şi de Est.

 

Grupul austriac Erste vinde BCR Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări către Vienna Insurance Group (VIG) în cadrul unei tranzacţii mai ample, care include renunţarea la mai multe companii de asigurări din Europa Centrală şi de Est. Valoarea totală a acordului dintre cele două grupuri, care vizează companii de asigurări din Austria, Cehia, Slovenia, Croaţia, Ungaria şi România este de 1,44 miliarde de euro. Acordul a fost semnat miercuri.

“În România, VIG va achiziţiona - ca urmare a aprobărilor managementului, ale Consiliului de Supraveghere precum şi ale autorităţilor regulatorii ale pieţei de asigurări şi ale celor din domeniul concurenţei -  participaţii majoritare în cadrul BCR Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări. Cinci procente din BCR Asigurări de Viaţă vor rămâne în posesia BCR, similar situaţiei din celelalte ţări”, a anunţat Erste Bank. În România, VIG controlează companiile Asirom, Omniasig, Unita, Omniasig Asigurări de Viaţă şi Agras.

VIG şi Erste au semnat şi un parteneriat de distribuţie pe 15 ani, urmând să îşi distribuie, reciproc, produsele către cei peste 20 de milioane de clienţi. Finalizarea tranzacţiei este estimată pentru trimestrul trei din 2008, depinzând de aprobările din partea autorităţiilor din domeniul concurenţei din cele şase state.

 

×
Subiecte în articol: economic asigurari asigurări viaţă