x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Trei luni de respiro pentru marile privatizări

Trei luni de respiro pentru marile privatizări

22 Ian 2013   •   17:59
Trei luni de respiro pentru marile privatizări
Sursa foto: Intact Images

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, după întâlnirea cu delegaţia comună a FMI, CE şi Băncii Mondiale, că a convenit cu experţii internaţionali ca privatizarea sau listarea companiilor din portofoliul ministerului să fie realizate până la finele lunii aprilie.

"La Transgaz procedurile ar trebui să se încheie până la finele lunii aprilie. Luna aprilie este termenul final pentru privatizări", a spus Vosganian imediat după întâlnirea cu FMI.

Ministrul spune că rămâne în discuţie viabilitatea complexelor energetice Hunedoara şi Oltenia.

"La Oltchim, mâine voi depune un memorandum în Guvern în legătură cu perspectivele companiei. Avem un punct de vedere prezentat FMI. Dânşii au agreat că formula noastră este cea corectă. Rămâne discuţia în legătură cu viabilitatea acestei mari companii. FMI dă prea puţine şanse. Am explicat că privatizarea anterioară, acel Broadway show, s-a desfăşurat în condiţii politice speciale, cu o anumită anecdotică, care a ţinut unii investitori departe", a adăugat Vosganian.

El a refuzat să prezinte soluţia pe care o va propune miercuri în şedinţa de guvern, argumentând că nu poate face o astfel de impoliteţe, de a anunţa public înainte de a discuta cu colegii de cabinet.

"Am prezentat patru soluţii săptămâna trecută, una priveşte insolvenţa, alta agentul de privatizare, lichidarea voluntară şi să fie lăsate lucrurile aşa cum sunt. Mâine voi prezenta una dintre ele. Avem discuţii cu toţi creditorii, voi avea în zilele următoare şi cu băncile. Vom vedea dacă soluţia pe care sper să primesc aprobarea Guvernului va permite şi o restructurare a datoriilor băncilor", a continuat ministrul Economiei.

Vosganian spune că şi la Cuprumin există mai multe variante, între care una are în vedere un parteneriat public-privat, prin care un investitor privat să investească pentru repornirea activităţii.

×
Subiecte în articol: varujan vosganian privatizari acord fmi