x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Trenul de Otopeni. CFR a anunțat cât costă un bilet și orarul trenurilor de aeroport pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă

Trenul de Otopeni. CFR a anunțat cât costă un bilet și orarul trenurilor de aeroport pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă

de Razvan Voiculescu    |    09 Dec 2020   •   15:57
Trenul de Otopeni. CFR a anunțat cât costă un bilet și orarul trenurilor de aeroport pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă
Sursa foto: CFR Infrastructura

Primul tren spre Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) va pleca din Gara de Nord în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13 decembrie, la ora 00.30. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat miercuri după amiază orarul trenurilor de aeroport și operatorii de transport feroviar care vor circula pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă. Potrivit informațiilor disponibile pe Infofer, un bilet de tren pe ruta Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă va costa 7 lei la Regio Călători și 8,3 lei la CFR Călători.

CFR Călători vrea să ieftinească biletele pe ruta Gara de Nord-Aeroport

CFR Călători a propus miercuri Ministerului Transporturilor să aprobe ieftinirea biletelor pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni de la 8,5 la 5 lei. Primele trenuri pe noua rută vor circula din noaptea de sâmbătă spre duminică.

„CFR Călători a demarat astăzi, imediat după comunicarea traseelor pentru această rută de către CFR Infrastructură, propunerea de modificare a tarifului, la 5 lei. Până la aprobarea de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a acestui tarif sau a altuia, prețul unui bilet pe ruta Gara de Nord București – AIHCB este 8,30 lei, conform Ordinului de Ministru valabil la acest moment, care reglementează tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Trei operatori de transport feroviar ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă

Trei operatori de transport feroviar vor asigura serviciul public de transport feroviar de călători între Gara de Nord București și Aeroportul Internațional Henri Coandă, odată cu intrarea în vigoare a noului Mers de Tren, valabil pentru perioada 13.12.2020 (ora 00.00) - 11.12.2021 (ora 24.00).

- Legătura directă între Gara de Nord și Aeroport va fi asigurată pe relația București Nord - Mogoșoaia - Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti (și retur) de 72 de trenuri (36 de perechi), care aparțin următorilor 3 operatori de transport feroviar de călători:

SNTFC CFR Călători (operatorul național de transport feroviar de călători) - 42 de trenuri, dintre care 20 de trenuri vor circula între orele 0:00 - 10:16 și 22 trenuri, între orele 14:30 - 24:00;

Regio Călători (operator privat de transport feroviar de călători) - 20 de trenuri, dintre care 12 trenuri vor circula între orele 21:50 - 05:36 și 8 trenuri, între orele 09:50 - 14:56;

Transferoviar Călători (operator privat de transport feroviar de călători) - 10 trenuri, dintre care 2 trenuri vor circula între orele 02:30 - 03:36, 6 trenuri între orele 10:30 - 14:16 și 2 trenuri în intervalul 20:30 - 21:36.

◘ Aceste intervale orare au ca referință orele de plecare/sosire din/în stația Gara de Nord.

Primul tren pe ruta Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă (Otopeni)

Primele trenuri care vor asigura legătura directă Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti - Gara de Nord București (și retur) vor fi:

- IR 10702, care aparține operatorului național CFR Călători, cu plecare din stația Aeroport Internaţional Henri Coandă (T1), la ora 00.31 și sosire la Gara de Nord București, la ora 00.56.

- IR 16041, care aparține operatorului privat Regio Călători, cu plecare din Gara de Nord, la ora 00.30 și sosire la Aeroport Internaţional Henri Coandă (T1), la ora 00.50.

Ultimele trenuri care vor asigura legătura directă Gara de Nord București - Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti (și retur) vor fi:

- IR 10741, care aparține operatorului național CFR Călători, cu plecare din stația Gara de Nord București, la ora 23.50 și sosire la Aeroport Internaţional Henri Coandă (T1), la ora 00.10

- IR 16058, care aparține operatorului privat Regio Călători, cu plecare din stația Aeroport Internaţional Henri Coandă (T1), la ora 23.51 și sosire la Gara de Nord, la ora 00.16.

Durata călătoriei de la București Nord la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti va fi de 20 de min, iar trenurile vor circula la un interval de 40 de minute pe sens (24h/24h).

Pentru asigurarea legăturii directe între Gara București Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, CFR SA a derulat două mari proiecte feroviare, și anume: Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia - Baloteşti (contract în valoare 50,5 milioane lei, finanțat de la Bugetul de Stat) și construcție linie nouă pentru Racord C.F. (din zona Odăile) la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București (contract în valoare de 412.719.666 lei, finanțat din fonduri europene și buget de stat).

×
Subiecte în articol: trenul de otopeni tren de aeroport