Elveţienii ne învaţă cum să facem economie de energie electrică, termică şi apă, precum şi cum să realizăm o mai mare protecţie a mediului. Aceste măsuri vor fi realizate prin implementarea programului intitulat Producţie curată şi Responsabilitate Socială Corporatistă, ce se va concentra pe industria turismului din Valea Prahovei şi din Bucureşti.
Elveţienii ne învaţă cum să facem economie de energie electrică, termică şi apă, precum şi cum să realizăm o mai mare protecţie a mediului. Aceste măsuri vor fi realizate prin implementarea programului intitulat Producţie curată şi Responsabilitate Socială Corporatistă, ce se va concentra pe industria turismului din Valea Prahovei şi din Bucureşti. Programul se va derula pe o perioadă de doi ani, în 25 de hoteluri deschise tot timpul anului, beneficiind de fonduri nerambursabile în valoare de 700.000 de euro. “Nu stăm foarte bine la spaţii de birouri, însă scopul proiectului depăşeşte orice problemă administrativă. Programul ne va ajuta să identificăm noi criterii de clasificare a unităţilor de primire turistică, pe care le vom introduce în lege”, a explicat Lucia Morariu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Turismului.
PROGRAM. Implementarea strategiilor cuprinse în program va duce la reducerea pierderilor de energie sau apă şi automat şi la reducerea costurilor cu aceste utilităţi. Mai mult, problemele existente în industria turismului, din zonele menţionate mai sus, cu privire la staţiile de epurare a apelor uzate pot fi rezolvate cu bani de la Ministerului Mediului sau de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). “Sunt fonduri pentru rezolvarea problemelor cu privire la sursele şi resursele de apă, însă banii se dau în baza unor proiecte”, a explicat Mihai Toti, directorul AFM. În cadrul programului vor fi organizate seminarii, deplasări şi traininguri cu administratorii hotelurilor pentru a le explica avantajele pentru afacerea lor, dar şi pentru mediul înconjurător pe care le reprezintă utilizarea resurselor regenerabile.