x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turism: Lituanienii sunt cu ochii pe România

Turism: Lituanienii sunt cu ochii pe România

de Elena Stan    |    26 Mar 2008   •   00:00

Flynova, reprezentanţa din România a tour-operatorului lituanian Novatours, vinde românilor pachete de servicii turistice pentru Turicia, Grecia şi Tunisia la preţuri relativ mici.



Flynova, reprezentanţa din România a tour-operatorului lituanian Novatours, vinde românilor pachete de servicii turistice pentru Turicia, Grecia şi Tunisia la preţuri relativ mici. Astfel, pentru Turcia şi Grecia tarifele încep de la 199 de euro de persoană, iat pentru tunisia, preţurile încep de la 245 de euro de persoană. Mai mult, touroperatorul este pe cale de a include pe lista ofertelor şi destinaţii exotice noi, precum Kenya, Thailanda şi Caraibe. Novatours a ales România deoarece a observat trendul crescător înregistrat în domeniul turismului din România.
"Considerăm că piaţa de turism din România are un potenţial foarte ridicat. Ne aşteptăm ca segmentul turiştilor care folosesc zboruri charter să crească de la 1% în 2007, la 3% în câţiva ani", a afirmat Rytis Sumakaris, director Novaturas.
Reprezentanţii tour-operatorului estimează pentru 2008, anul intrării pe piaţa românească, afaceri de peste 10 milioane euro şi un număr de 20.000 de turişti.
Flynova se va concentra asupra Egiptului şi a zonei Mării Roşii şi Mediteraneene, pentru lansarea de noi curse, dar şi asupra Insulelor Canare.
Totodată, Novatours ia în considerare şi atragerea turiştilor din Lituania în staţiunile româneşti, dorind să opereze noi destinaţii pentru regiunile baltice.
   

TOUROPERATOR.Novaturas şi-a început activitatea în 1.999 în Lituania şi s-a extins ulterior în Letonia şi Estonia. Din 2004 este lider al tour-operatorilor în toate ţările baltice, înregistrând circa 180.000 de turişti în 2007, cu 63% mai mult faţă de anul anterior, şi o cifră de afaceri de 111,4 milioane de euro. Pentru acest an, reprezentanţii companiei estimează afaceri de 151 milioane de euro şi un număr de peste 265.000 de clienţi. Novaturas operează curse către 28 de destinaţii, în 14 ţări din trei continente, înregistrând peste 1.700 de zboruri.
   

×
Subiecte în articol: economic