x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turism pe bicicletă

Turism pe bicicletă

de Elena Stan    |    06 Mar 2008   •   00:00
Turism pe bicicletă

România va fi inclusă în traseele turistice pe bicicletă. Autorităţile estimează că acest tip de turism ecologic va atrage vizitatori din Germania, Elveţia şi Austria.

România va fi inclusă în traseele turistice pe bicicletă. Autorităţile estimează că acest tip de turism ecologic va atrage vizitatori din Germania, Elveţia şi Austria.

 

 

Autorităţile române împreună cu autorităţile riverane Dunării vor să prelungească până la Delta Dunării traseul de cicloturism existent în majoritatea statelor riverane Dunării, a declarat Ioana Nan, directorul biroului de turism din Germania. “În prezent există un proiect de hotărâre de Guvern pentru a se stabili care sunt traseele din România pentru cicloturism sau turismul cu bicicleta”, a explicat Lucia Morariu, secretar de stat în Ministerul Turismului. Acestă nişă a turismului se poate dezvolta chiar şi fără infrastructură modernă, indicate fiind chiar drumurile fără asfalt. De acest gen de călătorii sunt interesaţi turiştii germani, elveţieni şi austrieci.

 

 

 

TRASEU. Proiectul de dezvoltare a cicloturismului are în vedere programul “Delta Dunării peisajul anului 2007-2009”, promovat de Asociaţia Prietenii Naturii, cu sediul la Viena, în colaborare cu GTZ. “În România, principala porţiune a traseului de cicloturism va fi de la Porţile de Fier la Calafat, apoi va traversa pe teritoriul bulgăresc, după care se va întoarce prin Giugiu şi va ajunge la Delta Dunării. Singura porţiune dificilă este între Orşova şi Turnul Severin”, a declarat Wienfried Senker, coordonatorul programului de cicloturism, reprezentantul GTZ. Acesta a spus că acest traseu există deja în Croaţia, Serbia, Bulgaria şi că ar fi foarte bine să se realizeze şi în România, deoarece ţara are potenţial mare de dezvoltare. “Traseele sunt accesibile, însă în prezent sunt inscripţionate cu semne de circulaţie recunoscute de biciclişti la nivel internaţional”, a declarat Wienfried Senker.

 

 

 

TURIŞTI. Numărul sosirilor turistice din Germania în România a crescut anul trecut faţă de 2006 cu 38,5%, ajungând la peste 437.000. “Numărul sosirilor în România a turiştilor germani înregistrat în 2007 a depăşit cu mult  aşteptările şi estimările noastre. Sperăm că în 2008 să se menţină acest număr sau să fie depăşit. Factorii principali ce au stat la baza acestei creşteri au fost: integrarea în UE, Sibiu –  Capitală culturală europeană, staţiunile balneare, precum şi turismul în natură”, a explicat Ioana Nan. Aceasta a declarat că anul acesta touroperatorul TUI este cu ochii pe România, însă autorităţile şi agenţiile de turism româneşti trebuie să realizeze o promovare mai bună şi mai intensă a ţării noastre. Mai mult, trebuie să ne îmbunătăţim şi condiţiile de cazare, masă şi servicii în general.

 

Oferta turistică a României este promovată zilele acestea la Târgul Internaţional de Turism din Berlin. Târgul se desfăşoară în perioada 5-9 martie şi reuneşte oferte din 186 de ţări în peste 11.000 de standuri. Debutul târgului a fost însoţit de greva funcţionarilor din domeniul public. Mişcarea de protest a fost declanşată ieri-dimineaţă şi este posibil să se termine vineri, dacă greviştii vor primi asigurări privind majorarea salariilor.

 

elena.stan@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: economic romania