x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turismul românesc va fi promovat intens pe internet

Turismul românesc va fi promovat intens pe internet

de Elena Stan    |    17 Feb 2011   •   11:48

Promovarea României din punct de vedere turistic se va axa pe promovarea destinaţiilor competitive pe internet, potrivit Planului de marketing strategic şi operaţional 2011-2015, realizat de compania Horwat HTL pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).“România va avea prima oară un plan de promovare profesionist, care va avea obiective clare, va ştii cui, când, către cine se adresează. Obiectivele noului plan de marketing strategic sunt măsurabile. Acest plan ne indică faptul că este nevoie de mai multă promovare pe Internet.Acest lucru nu a fost făcut până acum, deci orice demers pe care l-am face în acest sens va fi mai bine decât zero”, a declarat Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Acţiunile de promovare cuprinse Planul de Marketing Strategic sunt finanţate din fonduri europene, în valoare totală de 118 milioane euro, pentru perioada 2011 - 2015. Astfel, Bugetul pentru 2011 se ridică la 21,5 milioane euro, pentru 2012, la 29,3 milioane euro, pentru 2013 la 21,5 milioane euro, pentru 2014 şi pentru 2015 la câte 23 milioane euro. Elena Udrea, ministrul şi-a propus ca în perioada 2011- 2013 să cheltuie toţi banii alocaţi pentru promovarea turismului. “Important este să reuşim să cheltuim, în perioada 2011- 2013 toţi banii pe care îi avem la dispoziţie pentru promovarea turismului, respectiv 74 de milioane de euro”, a declarat Elena Udrea.

Unul dintre obiectivele planului strategic îl constituie dublarea numărului de vizitatori străini în anul 2015 faţă de anul 2010. “Creşterea sosirilor în unităţile de cazare, până la 2,5 milioane în anul 2015, va fi, în principal, realizată prin creşterea numărului de turiăti internaţionali care vin în scop de recreere, aceătia ajungând la o cotă de 50%, comparativ cu cota actuală de 25% din totalul vizitelor internaşionale”, potrivit planului strategic.

Mai mult, Udrea a spus că turismul românesc a reuşit să iasă din criză, pentru că, potrivit datelor INS, atât hotelurile, cât şi agenţiile de turism au înregistrat creşteri ale contribuţiei în PIB în fiecare din cele patru trimestre ale anului trecut. "În ultimele raportări ale INS la capitolul servicii, contribuţia în PIB pentru 2010 la categoria turoperatori a avut o creştere de 14,9% în trimestrul unu, 8,2% în trimestrul al doilea, 24,1% în trimestrul al treilea şi 37,2% în ultimul trimestru", a spus Udrea, într-o conferinţă de presă. Potrivit planului strategic, va fi realizat un portal web, care va cuprinde date referitoare la atracţiile turistice ale României. “Portalul web va conţine date cuprinzătoare despre România. Se aseamănă cu proiectului paginii României pe Facebook, pe care îl vom prezenta în curând”, a menţionat Elena Udrea. Pentru realizarea Planului Startegic, MDRT a plătit 503.906 lei companiei Horwat HTL.

×