x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea a alocat peste 200.000 pentru târgul de la Romexpo

Udrea a alocat peste 200.000 pentru târgul de la Romexpo

19 Oct 2009   •   00:00

Ministerul Turismului a alocat pentru participarea la Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă, nu mai puţin de 218.500 de euro, potrivit HotNews.ro.

Cea mai mare parte a sumei, respectiv 172.600 euro, a fost alocată pentru închirierea unei suprafeţe de 5.000 de metri pătraţi, unde au fost amplasate standurile MT, iar 45.900 euro au fost alocaţi pentru amenajări şi pentru spectacolul unei trupe de salsa.

Iniţial, spaţiul pe care trebuia să-l închirieze ministerul era de 140 de metri pătraţi, însă Udrea a considerat că pentru promovate destinaţiilor turistice interne este nevoie de o suprafaţă mult mai mare, ajungându-se astfel la închirierea a 5.000 de metri pătraţi, la parterul pavilionului central din Romexpo.

Măsura a nemulţumit agenţiile de turism, care în semn de protest, nu s-au mai prezentat în număr foarte mare la târg cu oferte. Neparticiparea agenţiilor de turism a nemulţumit vizitatorii, care erau învăţaţi din anii trecuţi, să găsească la târg oferte pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă şi pentru minivacanţa din primăvară. Din cei 7.000 de metri pătraţi, cât a fost suprafaţa utilă a târgului, agenţiilor de turism le-a revenit numai 2.000 de metri, ceea ce a fost foarte puţin.

„Anul acesta a fost înghesuite agenţiile pe o suprafaţă mică, motiv pentru care nu ne-am mai prezentat la târg", ne-a declarat Cristian Irimia, director de marketing al agenţiei J'info Tours.

 

×