x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea a cerut sprijin de la OMT pentru pregătirea documentaţiilor pentru achiziţionarea de publicitate online

Udrea a cerut sprijin de la OMT pentru pregătirea documentaţiilor pentru achiziţionarea de publicitate online

de Elena Stan    |    11 Iul 2011   •   10:35

Organizatia Mondiala a Turismului (OMT) sprijina Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in pregatirea documentatiilor pentru achizitionarea serviciilor de publicitate online.
"Am solicitat sprijinul Organizatiei Mondiale a Turismului pentru proiectele si actiunile noastre. Un exemplu a fost acela in care am dorit sa impartasim din experienta specialistilor OMT in pregatirea documentatiei pentru achizitionarea serviciilor de publicitate online pentru Romania. Strategia de dezvoltare a turismului 2007 - 2026 s-a facut cu sprijinul OMT si in toate proiectele importante vom continua sa solicitam asistenta acestui organism", a declarat Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

In acest sens, Udrea a avut azi o intrevedere cu secretarul general al OMT, Taleb Rifai.
"In ceea ce priveste promovarea turistica a Romaniei, sprijin initiativa de a folosi Internetul si prezenta in social - media, precum si participarea la forurile internationale, la targurile internationale", a spus Taleb Rifai. Oficialul a spus ca Romania este o destinatie bogata cu potential ridicat in turism. "Romania este o destinatie bogata si cu potential ridicat in turism. Noua directie, de a diversifica produsele turistice, este o varianta foarte buna de promovare. Turismul traditional trebuie sa fie promovat, dar Europa se indreapta catre turismul ecologic, catre natura si altele. Cand ne uitam la Romania, vedem o strategie care se indreapta in directia potrivita. Vedem promovarea Carpatilor, a Dunarii, cooperarea de la Marea Neagra. Acestea nu sunt doar potrivite, dar sunt si importante in contextul international al conectarii destinatiilor turistice. Prin cele trei elemente - munti, Dunare, mare - Romania se conecteaza cu vecinii. Am revizuit datele statistice si am constatat ca va indreptati in directia buna, desi mai sunt detalii care urmeaza sa fie puse la punct", a declarat Taleb Rifai. Reprezentantul OMT a precizat ca va transmite presedintelui Romaniei o scrisoare deschisa din partea organizatiei, prin care va solicita sprijinul acestuia pentru domeniul turismului. "Presedintele va fi printre primii sefi de stat europeni care va primi scrisoarea deschisa. Vom solicita sa sprijine turismul si sa inteleaga importanta acestei activitati in viata oamenilor. Ma voi intalni si cu reprezentanti ai mediului privat", a precizat Taleb Rifai.

×