x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea a inaugurat la Mangalia proiecte de 5,5 milioane de euro

Udrea a inaugurat la Mangalia proiecte de 5,5 milioane de euro

de Elena Stan    |    14 Iul 2011   •   13:57

Elena Udrea, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a participat joi la inaugurarea a cinci bazine de ape mezotermale sulfuroase, a unui parc de distractii cu o suprafata de 1,3 ha sI a drumului de legatura dintre statiunile Saturn si Venus, care a fost ecologizat. "Zona de sud a litoralului este subiect de critici pentru ca turismul a cazut mult in aceasta zona in ultimii 20 de ani. Daca veti inaugura un obiectiv pe litoral, saptamanal, voi veni cu cea mai mare placere. Turism fara investitii nu se poate", a declarat ministrul Elena Udrea, joi, la Mangalia.

Obiectivele au fost realizate prin proiectul Turism Balnear si de Agrement – Mangalia, finantat prin programul PHARE 2006 Coeziune Economica si Sociala – Proiecte Mari de Infrastructura Regionala.

Valoarea totala a proiectului de infrastructura regionala este de 4.445.749 euro fara TVA, din care 3.734.429 euro finantare nerambursabila (fonduri PHARE si buget national), diferenta fiind contributia beneficiarului local, Consiliul Local Mangalia.

Lucrarile au inceput la 1 august 2008, constructorul fiind societatea Argos SA. "Amenajarea acestor bazine este un prim pas spre valorificarea potentialului balnear al zonei, care sa impuna, in perioada urmatoare, Saturn si Venus ca statiuni balneare reprezentative, de interes national si international", se arata intr-un comunicat al MDRT.

Totodata, au fost facute investitii pentru imbunatatirea sistemului de retele edilitare (alimentare cu energie electrica, alimentare apa si canalizare, statie de pompare ape pluviale, sistem de iluminat public si ambiental, sistem supraveghere video).

×