x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea îi modernizează spaţiile verzi lui Falcă

Udrea îi modernizează spaţiile verzi lui Falcă

de Elena Stan    |    26 Iun 2011   •   10:36
Udrea îi modernizează spaţiile verzi lui Falcă

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a semnat sambata la Arad, oras al carui primar este Gheorghe Falca, coleg de partid cu Udrea si finul presedintelui Traian Basescu, trei contracte de finantare in valoare de aproximativ 24,6 milioane de lei.

Primul contract vizeaza "Modernizarea centrului de zi pentru varstnici Micalaca". In acest fel, numarul de persoane care vor beneficia de infrastructura modernizata si de servicii sociale imbunatatite va creste de la 975 la 1.025, in urma sporirii eficientei energetice a cladirii Centrului de zi, a reducerii costurilor necesare incalzirii si prepararii apei calde cu 47,5%, precum si a dotarii centrului cu mobilier nou si echipamente eletrocasnice de ultima generatie. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 12 luni, este de 446.273 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de circa 313.131 lei. Al doilea proiect, intitulat "Reamenajare zona de agrement Padurice", urmareste modernizarea spatiilor verzi si crearea unor spatii de agrement atractive in zona Padurice, prin cresterea suprafetelor parcurilor amenajate din municipiu cu aproximativ 10%.

In cadrul proiectului, se vor amenaja 18.110,3 mp de spatiu verde si de agrement, un lac cu o suprafata de 7.667,6 mp, dotat cu fantana muzicala, 1.933,2 mp de alei si platforme pietonale, 6.477,59 mp de parc, 1.078 mp de drumuri carosabile, precum si o suprafata de 540 mp de gradene.

Durata de implementare a proiectului este de noua luni, iar valoarea totala este de 9.365.714 lei, din care 7.171.790 lei reprezinta valoarea finantarii nerambursabile acordate. Nu in cele din urma, al treilea proiect se refera la imbunatatirea conditiilor de desfasurare a traficului urban si cresterea accesibilitatii zonei centrale a Municipiului Arad, dinspre Deva, va fi realizata prin intermediul proiectului "Reabilitare pasaj rutier Micalaca".

Proiectul vizeaza reducerea timpilor de deplasare/asteptare in trafic cu 24%, precum si cresterea numarului de biciclisti cu peste 12%. In acest sens, vor fi reabilitati 8.250 mp din calea pe pasaj, bretea si rampe, precum si 1.050 mp de trotuare pe pasaj, bretea si rampe. Valoarea totala a proiectului, care se va derula timp de 12 luni, este de 14.879.322 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 11.204.974 lei. Toate cele trei proiecte fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Arad, depus in cadrul Axei Prioritare 1 'Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - Poli urbani de crestere, Subdomeniul Poli de dezvoltare urbana'. Contractele de finantare fac parte din Programului Operational Regional, si vor fi implementate in municipiul Arad.

×