x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea promite 10.000 de case

Udrea promite 10.000 de case

de Elena Stan    |    08 Sep 2010   •   00:00
Udrea promite 10.000 de case
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, este în căutare disperată de popularitate în Capitală. Având în vedere eşecul guvernării din care face parte, Udrea îşi îndreaptă atenţia către bucureşteni. Mai ales că noua poziţie în cadrul partidului îi oferă posibilitatea să atragă susţinători către PDL.



Nu demult, Udrea a lansat un noian de măsuri eco pentru Capitală, printre care înverzirea Bucureştiului - plantarea de pomi care să oprească praful şi un program de extindere a mersului pe bicicletă. Declaraţiile şi comportamentul Elenei Udrea din ultima perioadă ne duc cu gândul că o interesează Primăria Capitalei, pierdută de PDL în urma mandatului cu cântec al lui Adriean Videanu. Astfel, din dorinţa de a mai câştiga câteva voturi în bătălia pentru fotoliul Capitalei, Udrea a declarat ieri că intenţionează să facă 10.000 de locuinţe în Ghencea şi alte 1.500 de apartamente pe un teren în zona Muzeului Aviaţiei.

Atât locuinţele din Ghencea, cât şi cele de pe terenul de lângă Muzeul Aviaţiei urmează a fi construite în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN), respectiv cu Primăria Sectorului 2. Aşa promitea şi la începutul acestui an, însă din cauza reducerii cheltuielilor bugetare aceasta a fost constrânsă de împrejurări să reducă numărul caselor construite prin ANL, ajungând de la 7.000 la 1.400. De asemenea, Udrea estima să vândă anul acesta 9.000 de case ANL, însă nici această ţintă nu a putut-o atinge. Udrea nu are bani în buget pentru implementarea acestor proiecte, însă speră să vândă în 2011 peste 20.000 de locuinţe ANL pe care să obţină 500 de milioane de euro, bani ce urmează a fi alocaţi proiectelor menţionate mai sus.

"Vor fi bani din vânzarea locuinţelor ANL, pentru că vom scoate la vânzare 21.000 de apartamente, ceea ce ne poate aduce la buget în următorii ani cel puţin 500 milioane euro. Am fixat şi standardele de cost pentru acest an ale construcţiilor ANL la 341 euro/metru pătrat plus TVA, iar pentru anul viitor nu vor fi mai mari de atât", a afirmat Udrea, prezentă la inaugurarea proiectului din Sectorul 2 al Capitalei, alături de ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Terenurile nefolosite de MApN vor fi utilizate de MDRT pentru dezvoltarea de cartiere ANL.

"Vom construi un cartier cu 10.000 de locuinţe pe un teren de 186 hectare, în zona Ghencea din Bucureşti, care aparţine Ministerului Apărării. Este cel mai important proiect social la nivel naţional. Noul complex va avea grădiniţe, şcoli, o secţie de poliţie şi drumuri. Locuinţele vor fi împărţite între administraţia locală şi Ministerul Apărării", a spus Udrea, potrivit Mediafax.

Proiectul din Sectorul 2 al Capitalei, prin care vor fi construite 1.400-1.500 de apartamente, se va realiza pe un teren preluat de Primăria Sectorului 2 de la MApN. Primăria Sectorului 2 va beneficia prin ANL de jumătate din locuinţele care urmează să fie construite, restul locuinţelor va intra în posesia MApN. "Foarte mulţi privaţi au vrut să pună mâna pe acest teren şi, dacă n-ar fi fost acest primar şi acest ministru al Apărării, ar fi reuşit", a declarat Elena Udrea. Ea a adăugat că "nu are ceva împotriva privaţilor, doar că aceştia vor să ia terenurile pe degeaba, şi nu la preţul pieţei". Mai mult, Udrea a spus că va supraveghea atent acest proiect, fiind aproape de casa sa. "Eu, locuind la doi paşi, voi veni să supraveghez şantierul", a mai spus Udrea.

Primarul Sectorului 2 a afirmat că lucrările de construcţie vor începe cel târziu în luna martie a anului viitor şi vor dura un an. Blocurile vor fi construite din materiale prefabricate. Apartamentele care vor reveni MApN vor fi folosite de reprezentanţii aviaţiei militare.

×
Subiecte în articol: economic