x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea schimbă regimul drumurilor

Udrea schimbă regimul drumurilor

de Elena Stan    |    31 Ian 2011   •   13:36

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vrea să preia unele sectoare de drum de interes judeţean sau local, situate în intravilanul/extravilanul unor localităţi, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Informaţia se află într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă postat pe site-ul Ministerului Dezvoltării şi care se află în dezbatere interministerială. În acest sens,  Elena Udrea, ministrul Dezvoltării, vrea să modifice Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 105/2010 privind aprobarea PNDI, în valoare de 3,2 miliarde de euro, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are calitatea de ordonator principal de credite pentru reabilitarea sau modernizarea a 10.000 km drumuri judeţene şi de interes local, modernizarea satului românesc şi alimentarea cu apă a localităţilor, sistem de canalizare şi epurare a apelor uzate.

“Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) se finanţează de către constructori în primii doi ani, urmând ca statul să achite contravaloarea lucrărilor începând din 2013”, a declarat Elena Udrea la prezentarea bilanţului MDRT pe 2010.

Programul de guvernare aprobat pentru perioada 2009-2013 prevede dezvoltarea într-un ritm foarte rapid a sistemului de infrastructură din România. O politică de amenajare durabilă a teritoriului României în domeniul reţelelor de transport, alimentare cu apă si canalizare trebuie să asigure o mai bună interconexiune şi dezvoltare a oraşelor, spaţiilor rurale şi a regiunilor cu principalele axe naţionale şi coridoare europene, atrăgând creşterea eficienţei activităţilor economice.

×