x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Uitaţi de creditul cu buletinul, se pregăteşte creditul cu lingoul!

Uitaţi de creditul cu buletinul, se pregăteşte creditul cu lingoul!

de Agerpres    |    11 Sep 2012   •   14:15
Uitaţi de creditul cu buletinul, se pregăteşte creditul cu lingoul!

Romanii vor putea accesa pana la finalul anului 2012 un nou produs de creditare, creditul cu lingoul, pentru care conditiile de acordare sunt foarte simple, dupa ce criza financiara si economica a dus la eliminarea controversatelor "credite cu buletinul".

Compania Arteus Capital Holding, cu sediul la Viena, specializata in managementul profesional al metalelor pretioase, va lansa in Romania un produs de creditare pentru cei care detin aur si acesta este depozitat la Arteus, iar valoarea creditului va fi de 65%-75% din valoarea aurului detinut, a declarat marti managerul biroului regional Arteus din Brasov, Kubanda Levente.

El a declarat pentru Agerpres ca imprumutul va fi acordat in euro, pe 3, 6, 9 sau 12 luni si a estimat ca peste 50% din clientii companiei vor accesa aceasta facilitate.

Acest produs a fost lansat deja in Ungaria, la o dobanda de 6,5%, si se bucura de succes.

Arteus are in Romania 500 de clienti, care detin aproximativ 150 de kilograme de aur, in valoare de peste 6 milioane euro, a precizat directorul general al filialei din Romania a Arteus, Sebok Istvan.

Pana la finalul anului compania estimeaza afaceri de 12 milioane euro in Romania.

Compania are birouri in Bucuresti si Brasov si a realizat in 2011 o cifra de afaceri de 4,5 milioane euro. Romania este a doua piata din regiunea Europei Centrale si de Est, pentru Arteus, cu o pondere in vanzarile totale de 15-17%, pe primul loc situandu-se Ungaria.

In 2011, compania a inregistrat la nivel international o cifra de afaceri de 30 milioane de euro, la un portofoliu de 5.000 de clienti, iar in 2012 estimeaza o crestere a rulajului de 50%. Anul trecut, profitul companiei s-a majorat de 3,5 ori fata de 2010.

Reprezentanta din Capitala, la fel ca si biroul regional din Brasov, asigura in primul rand servicii profesionale clientilor care doresc sa investeasca in aur si metale pretioase sau in produse de economisire bazate pe metalele pretioase, dar si administrarea activitatii colaboratorilor, trainingul acestora si oportunitatea de a incheia afaceri. Compania intentioneaza sa deschida in viitorul apropiat mai multe birouri regionale.

Printre serviciile oferite de Artaeus figureaza transportul in maxima siguranta, depozitarea, asigurarea si gestionarea. Elementul comun intre pachetele de servicii centrate pe client este faptul ca Arteus Capital asigura - prin contract semnat - garantia constanta de a rascumpara aurul achizitionat de la companie la un pret peste cel mediu al pietei.

Suma minima pentru investitii in aur prin Arteus este de 1.000 de euro, iar la produsele de economisire de 50 de euro/luna.

×
Subiecte în articol: creditare lingouri