x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un nou director general în fruntea Romsilva

Un nou director general în fruntea Romsilva

04 Feb 2020   •   15:59
Un nou director general în fruntea Romsilva

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a fost revocat din funcţie de Consiliul de Administraţie, iar Codruţ Ion Bîlea a fost desemnat director general provizoriu, pe o durată de 4 luni, a anunţat RNP-Romsilva.

"Mandatul directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a fost revocat de membrii Consiliului de Administraţie. Consiliul de Administraţie l-a desemnat pe Codruţ Ion Bîlea director general provizoriu, pe o durată de 4 luni, începând de miercuri, 5 februarie a.c. În perioada următoare va fi demarat procesul de selecţie a noului director general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice", precizează instituía.

Codruţ Ion Bîlea a absolvit cursurile Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere a Universităţii "Transilvania" din Braşov în 1988 şi a început cariera profesională ca inginer în cadrul Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice. Din 1990 a îndeplinit funcţii de execuţie şi conducere în cadrul Ocolului Silvic Curtea de Argeş şi al Direcţiei Silvice Argeş, iar din 2007 a ocupat funcţiile de consilier al directorului general şi director al Departamentului Fond Forestier, în aparatul central al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

Gheorghe Mihăilescu a fost numit director al Regiei Naţionale a Pădurilor în data de 4 octombrie 2018.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional, şi are circa 16.500 de angajaţi la nivelul celor 41 de direcţii silvice, administraţiile a 22 de parcuri naţionale şi naturale şi a celor 12 herghelii de stat.

AGERPRES

×