x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UNPR despre discuţiile privind Codul fiscal: S-a ajuns la o soluţie realistă şi folositoare României

UNPR despre discuţiile privind Codul fiscal: S-a ajuns la o soluţie realistă şi folositoare României

20 Aug 2015   •   15:13
UNPR despre discuţiile privind Codul fiscal: S-a ajuns la o soluţie realistă şi folositoare României

Uniunea Naţională pentru Progresul României consideră că reducerea TVA la 20% începând din 2016 şi la 19% începând din 2017, conform celor convenite joi la întâlnirea tehnică de la Palatul Parlamentului pe tema Codului fiscal, reprezintă o soluţie realistă şi folositoare pentru ţara noastră.

Citeşte şi Teodorovici: Deficitul se reduce la 2% în urma amendamentelor aduse la Codul fiscal

"Consensul la care s-a ajuns în cadrul discuţiilor tehnice purtate astăzi este o dovadă de responsabilitate din partea tuturor partidelor politice. În egală măsură, este o garanţie că noul Cod fiscal se va bucura de toată susţinerea politică la votul din Parlament, iar prevederile lui vor fi aplicate în mod consecvent de către Guvern, în anii care vor urma", se arată într-un comunicat al UNPR remis AGERPRES.

Citeşte şi  Nicolicea: Scăderea TVA se face în două etape - la 20% din 2016 şi la 19% din 2017

UNPR consideră, de asemenea, că discuţiile dintre reprezentanţii partidelor parlamentare reprezintă un semnal extrem de important şi că aceştia au acceptat să analizeze tehnic noul Cod fiscal punând pe primul loc nu interesele electorale sau de imagine, ci interesul naţional.

Citeşte şi Ponta: Reducerea TVA la 20% are cel mai bun impact economic

"Astfel, este nevoie de conturarea unei viziuni comune şi pe celelalte teme majore pentru România, mai precis pe cele propuse spre dezbatere de UNPR în cadrul Planului Naţional 'Siguranţă şi Prosperitate pentru România' (renaşterea naţională, funcţionarea statului, rolul nostru în lume, funcţionarea economiei şi noul stat social). Indentificarea unor soluţii acceptate de toate partidele pe cât mai multe dintre temele menţionate ar reprezenta un câştig deosebit pentru societatea românească. Nu în ultimul rând, ar reprezenta semnalul de maturitate pe care întreaga ţară îl aşteaptă de ani de zile din partea liderilor ei", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii partidelor parlamentare au avut joi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis. Vicepreşedintele UNPR, deputatul Eugen Nicolicea, a declarat că partidele parlamentare au decis ca TVA să fie scăzut în două etape, de la 1 ianuarie 2016 la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 la 19%.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: unpr codul fiscal