x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Uztel Ploieşti: Remus Borza administrează ilegal compania şi manipulează BVB

Uztel Ploieşti: Remus Borza administrează ilegal compania şi manipulează BVB

22 Ian 2013   •   17:09
Uztel Ploieşti: Remus Borza administrează ilegal compania şi manipulează BVB
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Societatea Uztel SA, aflată în proces de reorganizare după ce şi-a declarat insolvenţa în 2010, este administrată, în mod ilegal, de un consorţiu de administratori judiciari condus de Remus Borza,  se arată într-un comunicat al Asociaţiei 'Uztel' Ploieşti, acţionarul majoritar al societăţii. Consorţiul este format din format din Euroinsol Consulting SRL Ploieşti, prin Alina Maer, şi Euro Insol SPRL Bucureşti, prin Remus Borza.

"În 2012, fosta conducere a ANAF a susţinut că Uztel SA ar trebui coordonată de administratorii judiciari. Conform Legii Insolvenţei (85/2006) şi Planului de Reorganizare aprobat de Judecătorul Sindic, administrarea şi conducerea societăţii revin administratorului special, iar administratorul judiciar are doar rolul de supraveghere. Administratorii judiciari îşi bazează poziţia numai pe o presupusă modificare a Planului de Reorganizare dintr-o Adunare Generală a Creditorilor, când s-a acţionat împotriva procedurilor şi legilor de organizare a unor astfel de adunări", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a solicitat, în acest context, revenirea administratorului special la conducerea societăţii Uztel SA, în conformitate cu prevederile legale şi cu planul de reorganizare. Asociaţia Uztel precizează că, pe data de 16 ianuarie 2013, ANAF, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova, ca principal creditor, a transmis o notificare în care afirmă că 'din 9 octombrie 2012, întreaga activitate a Uztel SA trebuia coordonată de administratorul special, sub supravegherea administratorului judiciar'.

'Faptul că Administratorul judiciar îl împiedică în mod ilegal şi abuziv pe Administratorul special să-şi exercite atribuţiile a fost confirmat public şi de Arin Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din Romania. În acest context, Asociaţia 'Uztel' solicită suspendarea din profesie a Alinei Maer. Sperăm ca soluţia dată de UNPIR să pună capăt activităţii celor care nu respectă legea şi prejudiciază capitalul de imagine al profesiei', a afirmat Constantin Trestioreanu, preşedintele Asociaţiei 'Uztel'.

Asociaţia îl acuză pe Borza că a dezinformat Bursa de Valori Bucureşti comunicând public faptul că instanţele au decis 'definitiv şi irevocabil' că activitatea Uztel poate fi coordonată de administratorul judiciar. 'În contextul în care BVB a aprobat reluarea tranzacţionării cu titlurile Uztel, considerăm ca Remus Borza prin Euro Insol SPRL se face vinovat de manipularea pieţei de capital', precizează Asociaţia.

SC Uztel SA are 110 ani vechime pe piaţa de utilaje petroliere, atestări tehnice româneşti şi internaţionale, dotări de ultimă generaţie, oferte din piaţa internă şi externă, care permit prezenţa companiei în circuitul economic şi păstrarea a sute de locuri de muncă. SC Uztel SA este o societate privatizată în 2004, în condiţii legale, obligaţiile asumate de cumpărător fiind îndeplinite conform contractului.

×
Subiecte în articol: remus borza anaf ilegal