x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţe de Ziua Îndrăgostiţilor

Vacanţe de Ziua Îndrăgostiţilor

de Elena Stan    |    02 Feb 2008   •   00:00
Vacanţe de Ziua Îndrăgostiţilor

TURISM ● Week-end romantic la munte şi în Europa
Valentine’s Day a fost importată rapid de români, iar ofertele pentru petrecerea ei s-au diversificat de la un an la altul. Cum anul acesta, 14 februarie cade într-o zi de joi, operatorii din turism au pregătit pentru îndrăgostiţi pachete cu week-end-uri prelungite. 



TURISM ● Week-end romantic la munte şi în Europa
Valentine’s Day a fost importată rapid de români, iar ofertele pentru petrecerea ei s-au diversificat de la un an la altul. Cum anul acesta, 14 februarie cade într-o zi de joi, operatorii din turism au pregătit pentru îndrăgostiţi pachete cu week-end-uri prelungite.  


Operatorii din turism au pregătit pentru cupluri o minivacanţă de Valentine’s Day. "În momentele speciale, oamenii simt nevoia să fie în locuri speciale. Vacanţele de Valentine’s Day au devenit mai mult decât simple vacanţe pentru tinerii îndrăgostiţi. Acest tip de city-break este din ce în ce mai cerut de perechile de toate vârstele. Cupluri care sărbătoresc 20-30 de ani de la căsătorie se ţin de mână la Paris, Veneţia, Praga, Amsterdam, Verona, Barcelona sau Roma", a declarat Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.


CERERE. Specialiştii estimează că anul acesta numărul românilor care vor petrece Ziua Îndrăgostiţilor în străinătate este de ordinul miilor. "Pe extern estimăm că vor pleca de Ziua Îndrăgostiţilor circa 1.500-2.000 de turişti. Altfel stau lucrurile pe intern, unde cupluril ce vor petrece la pensiunile sau hotelurile din ţară este de câteva zeci de mii. Oricum, turismul de week-end a luat amploare la noi, şi la sfârşit de săptămână nu mai găseşti loc de cazare la munte dacă nu ai rezervare făcută din timp", a explicat Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor din Turism (ANAT). Şi la agenţiile de voiaj se înregistrează o cerere mai mare pentru această sărbătoare decât anul trecut. "Anul acesta, traficul clienţilor este mai mare. Am constatat că sunt foarte cerute destinaţiile exotice şi sejururile mai lungi. Se pleacă şi în perioada acestei Zile a Îndrăgostiţilor, dar, faţă de anii precedenţi, clienţii preferă să aibă un adevărat concediu de cinci-zece zile, în locul escapadelor de două-trei zile", a explicat Mircea Vladu, directorul agenţiei Prestige Tours.


DESTINAŢII. În topul preferinţelor românilor rămân tot marile capitale europene, iar pentru cei cu dare de mână, destinaţiile exotice. "Oamenii vor să meargă în Dubai, Egipt, Cipru, Tenerife. Desigur, rămân în atenţia turiştilor pachetele de week-end prelungit în oraşele Europei. Se merge mai ales la Veneţia, Roma, Barcelona şi Lisabona", a declarat Mircea Vladu. "Anul acesta, spre deosebire de alţi ani, am avut foarte multe cereri pentru Tenerife. Un pachet de şase zile la un hotel de patru stele, cu demipensiune şi transport cu avionul ajunge la 820 de euro de persoană. De asemenea, mulţi clienţi s-au înscris în sejurul pentru Disneyland, dorind să îmbine probabil romantismul din oraşul de pe Sena cu momentele unice petrecute într-un parc de distracţii. Un sejur Disneyland costă de la 135 euro de persoană", a spus Adriana Goicea, directoarea agenţiei Prompt Service Travel.


Oferte personalizate

Agenţiile de turism practică preţuri cât mai atractive pentru perechi, având în ofertă pachete speciale pentru această zi. Tarifele diferă în funcţie de destinaţie, de servicii şi de surprizele organizate pentru îndrăgostiţi în minivacanţă. Aceştia pot primi o cină romantică la lumina lumânărilor, şedinţe de masaj, şampanie, flori sau bomboane de ciocolată. Agenţiile mizează pe destinaţii-bijuterii, cum ar fi Praga sau Paris, unde îndrăgostiţii pot petrece câteva zile romantice în cele mai frumoase oraşe din lume la preţuri de 300-400 de euro. Astfel, un pachet turistic la Praga, prin intermediul agenţiei de voiaj Butterfly Tourism, costă 292 de euro de persoană. Preţul include trei nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele şi transportul cu avionul. La Paris, o excursie de cinci zile şi patru nopţi, cu transport cu avionul şi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele, costă 399 de euro de persoană, prin intermediul agenţiei Premier Tour. "Un Shopping la Dubai costă în jur de 900 de euro de persoană, preţ în care e inclus zborul cu avionul şi un sejur de cinci zile cu mic dejun, iar o croazieră pe Nil ajunge la 945 de euro de persoană, preţ în care e inclus transportul cu avionul, 12 nopţi, micul dejun. La Veneţia, de exemplu, avem pachete de două-trei nopţi şi transport cu avionul, cu cina romantică la lumina lumânărilor inclusă în preţ, iar în cameră clienţii vor găsi o sticlă de vin spumant şi un coş de fructe. Un pachet, într-un hotel de patru stele, costă de la 386 de euro de persoană", a spus Vladu.

×
Subiecte în articol: economic persoană