x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţe - Încasări record

Vacanţe - Încasări record

de Elena Stan    |    10 Mar 2008   •   00:00
Vacanţe - Încasări record

Numărul turiştilor austrieci sosiţi în România a crescut anul trecut faţă de 2006 cu peste 43,9%, ajungând la circa 218.000 de persoane, ne-a declarat Simion Giurcă, directorul biroului de turism de la Viena.



Numărul turiştilor austrieci sosiţi în România a crescut anul trecut faţă de 2006 cu peste 43,9%, ajungând la circa 218.000 de persoane, ne-a declarat Simion Giurcă, directorul biroului de turism de la Viena.

Încasările înregistrate anul trecut numai din servicii turistice, fără cheltuielile de transport, au depăşit cu mult aşteptările operatorilor din turism, ajungând la circa 50 de milioane de euro. "Anul trecut, conform unor date statistice preliminare, sumele încasate numai din serviciile de turism au crescut cu circa 5 milioane de euro faţă de 2006, când s-au încasat 43 de milioane de euro", a explicat Giurcă. Foarte importantă este participarea la târguri şi menţionarea principalelor puncte turistice într-un catalog de promovare turistică dedicat celor mai la modă patru destinaţii ale anului 2008, alături de Spania, Italia, Franţa. Catalogul se distribuie la nivel internaţional şi a fost realizat cu sprijinul tour operatorilor importanţi de pe piaţa austriacă, respectiv: Reeisen Elite Tours, Doctor Maier Studien Raisen, Ruefa etc. Anul trecut, România a fost ţară parteneră a târgului de turism de la Viena. "Anul acesta se va înregistra o creştere a numărului de turişti austrieci sosiţi în România de circa 5%-10%", spune Giurcă.


ATRACŢII. Majoritatea turiştilor austrieci au ales să vină în România pe cont propriu, deoarece acest mod de turism le oferă libertatea de a alege unde, când, cât şi ce să facă. "Vacanţa individuală este aleasă de austriecii cu bani. Aceştia îşi permit să plăteasa oricât, însă vor să vadă şi să trăiască adevărata idilă a satului. Ei sunt încântaţi să vadă turmele de animale, să vadă şi să stea cu lumea pe băncuţa din faţa porţii, să consume merele direct din pomul din livadă sau să cunoască arhitectura satului", a explicat Giurcă. Acesta a mai spus că se caută foarte mult turismul cultural, balnear şi în natură. De asemenea, Sibiul – capitală culturală europeană, Delta Dunării, Festivalul George Enescu au fost fascinante pentru austrieci. "Tinerii solicită drumeţiile montane, ceea ce este în aventajul nostru deoarece aceştia vor mei aduce şi alţi turişti. Media preţurilor din România este sub nivelul pieţei austriece", a adăugat directorul biroului de turism de la Viena.

×
Subiecte în articol: economic