x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţe în rate fără dobândă

Vacanţe în rate fără dobândă

de Daniela Ivan    |    28 Iun 2016   •   20:20
Vacanţe în rate fără dobândă
Sursa foto: Manuel Faba Ortega/Getty Images/iStockphoto

Majoritatea băncilor care oferă dobânzi zero pentru cumpărăturile la comercianţi au extins această facilitate şi pentru achitarea cu cardul de credit a vacanţelor la agenţiile de turism, hoteluri sau pensiuni.

Agenţiile de turism au semnat contracte cu băncile, iar posesorii de carduri de credit pot să-şi achite vacanţele într-o rată, trei, patru, şase sau 12 fără să plătească nimic în plus. Numărul de rate depinde de înţelegerea dintre agenţiile de turism şi bănci. De exemplu, deţinătorii de Card Avantaj de la Credit Europe Bank pot rambursa sumele cheltuite pe sejururi sau circuite în una, trei, şase, nouă sau 12 rate lunare, fără dobândă, dacă achiziţionează vacanţa de la Paralela 45 sau în trei ori şase dacă o cumpără de la Eximtur şi în maximum 10 rate de la Mareea. Acestea sunt doar câteva exemple, turcii de la Credit Europe Bank oferind rate fără dobânzi la zeci de agentii de turism şi hoteluri de pe litoral.

Bonus Card de la Garanti Bank oferă 10 rate fără dobândă pentru achiziţiile de la Eximtur, opt pentru cele de la Perfect Tour, şase la Mareea etc.

Tot zece rate fără dobândă a agreat Eximtur şi cu Banca Transilvania pentru posesorii de carduri Star BT. Banca mai are şase rate cu Paralela 45 şi cu Perfect Tour.

Şi cardul de cumpărături de la Raiffeisen Bank are o ofertă variată, cuprinzând  peste zece agenţii de turism unde concediile se pot achita în rate, fără dobândă, numărul maxim de rate mergând până la 12. La fel şi cardurile de la UniCredit, Alpha Bank, BancPost sau Banca Românească.

La BCR, vacanţa în rate, fără dobândă, pe cardul Bun de plată  permite rambursarea a două sau maximum 12 rate în cazul concediilor contractate la zeci de agenţii de turism şi hoteluri din ţară. 

Obţinerea unui astfel de card durează câteva zile, maxim o săptămână. Băncile ţin cont de locul de muncă şi istoricul de plată atunci când decid dacă dau sau nu un card de cumpărături.  Suma aprobată nu poate depăşi trei-cinci salarii nete.

 

Posesorii de carduri de credit trebuie să aibă grijă să nu scoată bani de la ATM. Dobânda pentru această operaţie variază de la bancă la bancă şi este de minim 17 % şi de maxim 27,6%. Deci, cine scoate de pe un card de credit 1.000 de lei va da înapoi între 1.170-1.276 de lei, după caz.

Nu întârziaţi cu plata ratelor, altfel dobânda zero se poate transforma în rată cu comision de întîrziere de 20- 30%.

 

×